Доц. Стойчев: В България гласуваме предимно партийно или за нови лица

Протестният вот ще отиде за опцията "Не подкрепям никого"
19 май 2024 15:20, Нели Христова
49
Доц. Стойчев: В България гласуваме предимно партийно или за нови лица
Снимка: БГНЕС

Избирателната система позволя и определя в парламента да има между 6 и 8 партии. Ако са повече партиите, по-лесно ще се направи мнозинство. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в сутрешния блок на bTV.

На въпрос колко партии биха могли да влязат в 50-ото Народно събрание той отговори, че това зависи от избирателната активност, като отбеляза, че ако тя е по-висока, това ще увеличи 4-процентовата бариера за влизане в парламента.

Според него протестният вот трудно би бил обран, тъй като няма нови лица.

В България гласуваме предимно партийно или за нови лица. Но ново лице за момента липсва. Така че според мен протестният вот ще се реализира чрез негласуване или с опцията "Не подкрепям никого", обясни доц. Стойчев.

На свой ред неговият колега проф. Светослав Малинов допълни, че предизборната кампания е вяла, именно защото няма нов политически играч на сцената.

По думите му голяма част от избирателите вече са изгубили доверието си в демократичната система, поради което не очаква по-висока избирателна активност за националните избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Избори 2024
Борисов: Да спрем този вятър на промяната, който ще унищожи България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
истински мъж преди 1 седмица
ГЕРБЕРАСТКА ОПРОСТАЧЕНА С-Г-А-Н!Този ли индивид,който по най-просташкия начин се снимаше пред психиатрична клиника,ще ни навирате в лицето?Не мога да повярвам,че има изпилени мозъци,които ще подкрепят разбойниците от банкя,които 20 г. крадат народна пара,и отнемат бизнеси.Отпадъка от от обществото са герб.Хора,децата ви няма да ви простят това нещо.
40
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
едни и същи му-цу=ни 30 години се търкалят в нс затова ние от пенсионерскияклуб не гласуваме едни и същи говорят едно и също до втръсване не им вярваменови избори наесен
39
0
 
0
 
! Отговори
ДВОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 1 седмица
То има ли трета опция за гласуване хахахах - безпартийно и за стари лица.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анhttps://youtube/watch?v=9m655203Szsонимен от Хр.Смирненски
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТОЗИ, ЕРЗАЦА ДЕТО МАЧКАШЕ ХОРА НА ОРЛОВ МОСТ ПРЕДИ 3 ГОДИНИ, ЛИ Е??!!!...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз Отказвам да гласувам.За Частната партия ГЕРБ!!!!!
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз и моето семейство гласуваме за ГЕРБ от всичките досега ГЕРБ е най успешната партия
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не гласувам от 2009та. Няма за кой. Като гледаш от страни ти става ясно, че хората се хвърлят на всичко ново и лесно забравят. Забравиха как Волен взе добри гласове и му изписаха по-силни хапчета и млъкна. Сега това става с Копейкин. Отдавна не сме имали псевдопатриоти на власт, нека им дадем шанс да се оцвъкат.
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единственият шанс за България е да се върне към капиталистическа планова икономика!Държавни корпорации във всеки сектор и всеки работник да стане собственик чрез дялово участие. Това е работещ икономически модел които може да изкара страната от блатото в рамките на 10 години. Започва се от селското стопанство защото това е най изостаналият сектор а той най бързо може да генерира нужните капитали за следващото ниво и развитие на мащабни индустриални производства. Без заеми и без външни пари.
32
5
 
2
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
затова е нужно задължителното гласуване, защото половината избиратели не гласуват, независимо че са задължени, да бъде съпроводено със сериозна парична санкция. тогава нито герб ще бъдат първи, нито пък пп-дб или турската партия ще могат да оказват съществено влияние върху политиката ни, няма да има сглобки на евро-атлантически талибани и може да се постигне някаква нормалност в политиката-
31
2
 
4
 
! Отговори
akud преди 1 седмица
30 години гласувам за разни партии и разни лидери ,сега ще гласувам за поредния хаосв българския парламент , защото това ми хареса !защо това ми хареса. Ами да ми е гадно и на депутатите а на мен като гледам всичко ми е едно и също. депутати нали знаете какво се прави гореща супа :) .а България ако иска промяна трябва да оставим ДПС с не повече от 10 депутата за всички други ДПС са ви приготвили големи промоции в одрин .айде машева бягайте на джигер тавата
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То друга опция. няма всъщност има да не гласуваш
29
3
 
5
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 седмица
То все едни и същи п...и!!! Няма смисълОт гласуване!!!
28
2
 
5
 
! Отговори
До цент преди 1 седмица
Среден пръст, пребери си езика и се разкарай! ***!
27
0
 
8
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
В Бг Матрялъ гласува със зад...те, а не с главите си, затуй 34 години ни управляват некадърници, предатели и продажници на Нац. ни интереси!!!!! Веднага шъ ви дам пример: Нейчо Неев "Ба си държавата щом аз съм й вицепремиер"!!! Те така....
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Народ, който вярва, че кола на 25 години (нов внос) може да бъде на 110 000 км., не може да бъде излъган на избори.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои са тези нови лица шарлатаните не са ли нови лица като се настаниха в управлението какъв е резултата
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тези точно Избори ще е ,за нови Лица! След тази случка " сглобка" българина Няма да допусне повече това!
23
6
 
9
 
! Отговори
стоян преди 1 седмица
Ще има масов вот срещу престъпното статукво.Никога повече гербаджийскодепесарските крадци.Изненадата ще се казва партия Величие.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На българина още не му е влязал хубу евроатлантическия четвъртит . Таз година колко ще е дупката в бюджета ? Казват към 9 милиарда . И по зле ще става . Ще има дълго време на политическа криза щото всеки иска постовете а никой не носи отговорност . Политиците постояно на занимават кво искли те а трябва да е важно само ко искаме ние . Референдуми е важното да има . Като затънем здраво ще излезем от членство но няма да можем да оправим съсипаното и усвоеното от евроатлантиците .