Радев: Физическото и духовното развитие на младите е най-добрата инвестиция

Деца от Ямбол спортуваха с президента
Обновена: 18 май 2024 20:05 | 18 май 2024 19:15, Анисия Иванова
43
Радев: Физическото и духовното развитие на младите е най-добрата инвестиция
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков откриха третия национален фестивал по утринна гимнастика в Ямбол. Наред с това се състоя и инициативата "Спортувай с президента". Двете спортни събития събраха в линейния парк в празното корито на река Тунджа в града близо 1000 деца от цялата страна.

„Ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел – физическото и духовно развитие на нашите младите хора. Това е една от най-добрите инвестиции в нашето бъдещето. Ако ние не заложим на тази важна национална цел, не можем да постигнем нито една от другите стратегически цели пред нашата страна“, каза Радев.

Спортът и активният начин на живот са най-важните стъпки в борбата с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците сред младите хора, добави той.

Президентът изказа благодарност към кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместника му Енчо Керязов, спортното министерство и Националната спортна академия „Васил Левски“ за фестивала, с който се популяризира спорта сред подрастващите.

Румен Радев поздрави и участниците в „Президентския тест“, който е част от инициативата „Спортувай с президента“. След месец в президентството ще бъдат отличени децата, показали най-високи резултати. Инициативата набира все по-голяма популярност, посочи още държавният глава.

Спортният министър заяви, че щастлив да види толкова спортуващи деца на едно място. „Приветствам усилията на Общината и екипа на кмета да дават възможност и подобряват условията за физическа активност на младите хора. Както знаете, в училище е най-голяма възможността младите хора да се влюбят в даден вид спорт. Важно е, защото с това се възпитават ценностите към спорта и към обществото“, каза Георги Глушков.

Преди три години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и местната управа подеха кампания за връщане на 10-минутната утринна гимнастика в училищата. Забравената от над 30 години училищна практика отново набра популярност не само в Ямбол, а и в други градове на страната.

Събитието за поредна година уважи и заслужилият треньор и майстор на спорта Нешка Робева. Пред БТА, тя заяви че, приветства Община Ямбол за усилията да превърне празното речно корито в огромен линеен парк и за възраждането на добрата, но забравена с годините практика за утринната гимнастика в българските училища.

"Успяха да събудят цяла България и да напомнят на училищата какво трябва да направят", добави Нешка Робева.

В предизвикателството „Спортувай с президента“ всички жители и гости на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 метра и „совалка“, скок дължина от място, набиране на лост и хвърляне на медицинска топка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
тежък фашизъм идва преди 1 седмица
"Демокрацията" ще превърне много хора в партизани. Тия хора ще се бият съвсем безплатно и безкористно, по морални съображения. Определено това ще е най-големия провал на "свободния свят".
37
0
 
5
 
! Отговори
Военна Прокуратура преди 2 седмици
Да арестува Радев за Саботаж и Диверсия към българския Народ!В полза на Русия.Злоупотреби с власт и пари,корупция.
36
1
 
4
 
! Отговори
ПорноДържава преди 2 седмици
Руска из мет ни управлява още а уж е демокрация и сме в НАТО и в ЕС..България лъжата на Хилядолетието.
35
1
 
3
 
! Отговори
Порно на Държава преди 2 седмици
И да завършат Харвард за да са като Про100то на кристали и да си падат по каки с мустаци.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И кво точно направи до сега за физическото и духовно развитие на младите Зеления Чорап? Отиде и дръпна както винаги една безполезна реч?
33
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
На Радев му трябват борчета, не мислещи граждани. Само борчетата могат да бъдат манипулирани елементарно с руските лъжи и опорки, които бута.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев се подигра с украинците че напразно се биели за родината си.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съд и затвэр ,за националния предател ,изменник на България и руски кавал Радев !!!! България пострада много и стана за резил ,пред целия свят ,заради този ***.от ,руски кавал ...
30
0
 
9
 
! Отговори
Ей това е, преди 2 седмици
...харизваш държавният интерес на Турция за 13 години напред, пък после тичай да правиш физкултура с Президента? Няма такава перверзия! Може би трябва да правиш коремни превъртане и лицеви опори като Радев, и държавата ще тръгне? Този си е за затвор! Той си знае за какво! Надали ще му се отдаде втори приврат! Първият ни струва доста! Тепърва ще го изплащаме с години!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Затвор
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България може да се отърве от скапаната комунистическа напаст само с лустрация на комунизма и всичките му производни.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боташ Радев е одрал кожата на Фицо. .. .
26
5
 
2
 
! Отговори
Трънчьо преди 2 седмици
Само България може да бъде спасена през де-глобализация, де-пендосизация със съответен завой към президентска република с пълен отказ от опетненото парламентарно управление (без мафия, крадци и нац предатели).
25
0
 
12
 
! Отговори
Дълбоката Държава преди 2 седмици
Кво духовно развитие бе бате България губи по над милион на ден заради сделката с Боташ.
24
1
 
6
 
! Отговори
. преди 2 седмици
....депутинизацията и възпитанието в родолюбие и патриотизъм към отечеството ни БЪЛГАРИЯ е инвестицията от първостепенно значение !!!! Национални изменици , родоотстъпници и рашистки креатури няма от къде да го знаят , за тях кеша е важен !!!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Фатмето РундЬо преди 2 седмици
На Боташ тотален за България
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този рашист и днес е бълвал някакви нелепици.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До бг смешки 2.. А ти си руzka смешка... немаш почва у България - къш!
20
0
 
8
 
! Отговори
в-к Стършел преди 2 седмици
Радев: Физическото и духовното разложение на младите е най-добрата инвестиция на Маскве за която ще съдействам усърдно и с фанатична инициативност!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На крив комунист народа му пречи.