Русия започва да усеща, че печели в Украйна

Киев е много важно да запази това, което има в момента
7 май 2024 07:00, Нели Христова
281
Русия започва да усеща, че печели в Украйна
Снимка: БГНЕС

"Забавянето на одобрението от страна на САЩ на помощта за Украйна подкопа способността на украинските войски да се сражават. Русия започна да усеща, че печели". Това е коментирал Адам Смит, американски конгресмен и представител на демократите в комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, заяви в интервю за Foreign Policy.

Американският служител подчертава, че последиците от забавянето на одобряването на помощта за Украйна от страна на Конгреса на САЩ наистина са подкопали способността на Украйна да се сражава, както и морала на украинските военни.

"Нищо не подкопава морала повече от липсата на боеприпаси, когато усещаш, че каузата ти не е толкова обещаваща, колкото би ти се искало да е. Затова смятам, че беше изключително вредно да се чака толкова дълго, а от друга страна, психологически Русия усеща, че печели. Може ли новите доставки на помощта да променят тази ситуация? Несъмнено. Целта и политиката тук е да спрем Русия и да я убедим, че не може да завладее Украйна, и да я принудим да седне на масата за преговори. И това е най-добрата ни надежда за спасяване на Украйна в момента", обяснява той.

По въпроса дали Украйна има шанс да си върне загубените територии, Смит заявява, че е реалистично Украйна и съюзът от над 50 държави, който я подкрепя, да изградят достатъчен капацитет, за да запазят това, което имат сега.

"Администрацията на Байдън и някои други среди не искаха да говорят за това, защото не искаха да признаят, че Украйна ще се откаже от някаква територия. Мисля, че в действителност трябва да кажем точно това: Никога няма да признаем, че Русия по право притежава Крим или по право притежава Украйна. Но има много различни начини да се справим с това, освен да кажем, че няма да спрем войната, докато не си върнем тези територии. Мисля, че трябва да бъдем по-агресивни в опитите си да намерим начини да преговаряме директно с Русия, за да прекратим войната в Украйна", продължава той.

Според Смит за оцеляването на Украйна е много важно да запази това, което има в момента, да не загуби достъпа си до Черно море и да предотврати заплахата за Киев.

"Ако имате това, имате суверенна, демократична държава, а това е огромен успех. Познавам много добре украинската и източноевропейската политика [и идеята], че трябва да си върнем всичко това. Че руският президент Владимир Путин трябва да падне. Да, в един идеален свят, разбира се. Но в реалния свят мисля, че трябва да бъдем по-реалистични по отношение на избора, който трябва да направим. Аргументът на сенатор Д. Д. Ванс, към когото изпитвам само пренебрежение, че трябва просто да оставим Русия да получи каквото иска, е доста глупав. Да спрем всякаква подкрепа за Украйна, защото "дори и да им дадем всички пари, те никога няма да могат да си върнат Крим". Е, какво ще кажете да си задържат това, което имат? Какво ще кажете за това да нямаме Русия в Киев? Мисля, че това си заслужава да бъде подкрепено", заявява служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от Русия
Кремъл привика и френския посланик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
6
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 седмици
До Анонимен 160: Това, което си написал показва само, че си русофобски т'рол, който пише по опорна точка.
153
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ххаха русия видиш ли трета година трепе няколко нацисти, чак и мобилизираха? Иначе можела за 2 дни да превземе Украйна с военния оркестър из а седмица да стигне до Лисабон, ама с няколко нациста не може да се справи 3 г. ***, пийте ги тия хапчета на края?Вижте поне няколко сринати украински града на снимка и пак кажете, че не е война и няма убити и опрпоастени животи на цивилни хора? Добре че едно време Турция не реши да защити жертвите на възродителния процес по руски тертип.
152
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това което Фашистка Русия направи в мирна европейска държава е ОГРОМЕН ПОЗОР!
151
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Войната в украйна показа колко е зле Блатная- е сега целият свят видя как оня дребния тръгна на специална операция- да громи нацизма в Украйна- произнесе речта на Хитлер преди започването на Втората световна- намери в ГУГЪЛ и сравни, щеше да спясява и руснаците- обаче бандитите и убийците от затворите убиваха наред- над 600 убити деца и над 17 000 отведени в Раша- никакъв резултат за тия години, резил за руснаците, Русия е на дъното, пенсии и заплати малки, Руснаците бягат в Европа ...
150
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И какво сега? Вместо през 2022-а да беше прието предложението на Русия, което беше доста по-добро за Украйна от сегашната ситуация, сега ще приемат по-лоша ситуация в комбинация с вероятно стотици хиляди жертви за Украйна. Много далновидно, няма що. Време е да се признае, че всички, които още през 2022-а обяснявахме, че няма смисъл от тази война бяхме прави. Това, което "спечели" Украйна е по-малко територии и доста убити, ранени и изчезнали. Браво, "голям" успех за западната политика.
149
4
 
23
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 седмици
С войната в Украйна приключиха доста илюзии, с които доста време се залъгваха в САЩ и сателитите им. Едната беше за превъзходството на западното оръжие. Е, видя ги целият свят как добре горят в Украйна и прехвалените Абрамси, и Леопарди и Брадлита и какво ли още не - все такива, които уж щяха да обърнат хода на войната. И втората илюзия, която рухна беше че САЩ могат да сринат със санкции всяка икономика. Оказа се например, че Русия и Китай за миналата година над 200 милиарда долара оборот.
148
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 152 Умнико ДНЕС ВСЕКИ ЧОВЕК ОСВЕН НАЙ-СТАРИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ! Когато падна Ту-22м3 на 800+ км от украинската граница се появиха в интернет 3 видео материали от три различни ракурса снимани на смартфони. Нали се сещаш един горящ падащ самолет денем и нощем при спокойно време(както е сега) се вижда от Километри.
147
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Западът започва да усеща, че Русия печели в Украйна.
146
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Русия няма тотална мобилизация. Хората не са връзвани на стана във военен завод. Икономиката, транспортът и търговията функционират нормално. Руснаците пътуват свободно, грижат се за семействата си. И наблизо няма ни най-малка заплаха от финансова катастрофа, глад и опустошение. Обратното! Русия преживява бърз растеж на индустрията и БВП.
145
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
РЕД Е НА СЕВРЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ... РУСИЯ ДА СИ Я ВЗЕМА, ЩОМ СА РУСОФИЛИ.. ТЯ ЗАТОВА Е И ЗАПАДНАЛА...
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до Анонимен - В Украйна няма война и Русия не е нападала Украйна, в Украйна Русия провежда специална военна операция срещу нацисткия киевски режим който 10 години поред извършва геноцид над руското население. Ако Русия започне да война с Украйна, Украйна ще бъде размазана за 3 дни. Дори не е нужно ядрено оръжие, нито да унищожава леопарди, брадлита и пейтриъти. Достатъчни са две плътни килимни ракетни бомбардировки които да изравнят със земята Киев и Лвов за 2 дни, и на третия ден украинските бандити ще се влачат по корем пред Путин и ще молят на колене за милост и пощада.
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Генерал Бен Ходжис: "Който контролира Крим, ще спечели войната. Трябва да сме сигурни, че Путин осъзнава, че Украйна няма да се предаде, че Западът няма да се предаде" , каза американският генерал Бен Ходжис. Най-добрият начин да се гарантира това е САЩ и Германия, по-специално, да кажат, че "ние искаме Украйна да спечели, че ще направим всичко необходимо". Не "колкото е необходимо", това са празни думи, а "колкото и да струва".
142
10
 
6
 
! Отговори
до 146 преди 3 седмици
Защо тогава се бавят трета година? Защото са мазохисти и им е кеф да умират на фронта ли? Вярно, че русоробите сте про сти, ама мислете поне по-достоверно лъжите си?
141
5
 
2
 
! Отговори
ТРЪМП Е ВИНОВЕН преди 3 седмици
ЗА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ, ПОДАРИ МИЛИАРДИ НА ПУТИН И РУСИЯ... ОТВРАТ...
140
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 141 Новината за сваления Су-34 я има само на Украински ресурси. Дори Кирил Федоров който има сред блогерите най-добри връзки с реалните летци от РФ и съобщава за трагедиите в РФ дори преди Генщаба не е пуснал един ред по новината. В момента в Москва е 12ч Пладне. Новината е от преди 6-8 часа
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Русия ще възприеме появата в Украйна на самолети F-16 като носители на ядрено оръжие, независимо от тяхната модификация".
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Киро Брейка "Нали за 3 дни Русия превзе цяла Украйна за 3 дни" - какви 3 дни бълнуваш. Две ФАБ-5000 над Киев и над Лвов, и Украйна е сготвена за 3 минути.
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макрон заяви, че Франция не е във война с Русия и руския народ, и изпрати френския посланик на днешната инаугурацията на президента Путин в Кремъл.
136
4
 
2
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 седмици
Че тя войната не свърши ли? Нали за 3 дни Русия превзе цяла Украйна за 3 дни само с военния оркестър, а за седмица стигна до Лисабон? Какви са тия лъжи 2 след края на войната?
135
1
 
4
 
! Отговори
до Йордан преди 3 седмици
Ами пич, аз ако дойда у вас, тегля ти един бой и ти узорпирам хола, ще искаш ли да преговаряме да си остана там, че сакън да не натупам и жена ти?