Путин: Действията на руската армия продължават в съответствие с плана

Шойгу щял да му помага в политиката
15 май 2024 21:02, Нели Христова
74
Путин: Действията на руската армия продължават в съответствие с плана
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес на среща с министъра на отбраната и висши генерали, че руските сили всеки ден подобряват позициите си във всички направления в Украйна и руската офанзива върви по план, предаде Ройтерс.

Русия през последните месеци изтласква украинските сили в ключови сектори на фронта, въпреки отпуснатите от САЩ и техните съюзници стотици милиарди долари военна помощ за Киев.

На среща в Кремъл с новия министър на отбраната Андрей Белоусов, секретаря на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу и високопоставени генерали, Путин каза, че действията на руската армия "продължават в съответствие с плана", одобрен от генералния щаб.

"Колкото по-ефективно работите на фронтовата линия, толкова са по-големи шансове имаме да разрешим този въпрос по мирен начин", каза Путин на генералите и добави: "Това е, към което винаги сме се стремели и винаги сме говорили за това".

Путин благодари на Шойгу за предишната му работа като министър на отбраната. Руският президент посочи, че "много неща не са били ясни преди началото на войната" и добави, че Шойгу ще му помогне в управлението на държавната система за сигурност и отбрана.

Обръщайки се към Белоусов, Путин каза, че го е назначил заради повишаващите се разходи за отбрана и сигурност, които тази година ще достигнат, по думите на руския лидер, близо 8,7 процента от БВП или дори малко повече. Това все пак е по-малко от равнищата от 13 процента през 80-те години на миналия век, по времето на Съветския съюз, посочва Ройтерс.

"Това все пак не са 13 процента, какъвто беше случаят в Съветския съюз, но все пак е значителна сума, солиден ресурс и тези средства трябва да бъдат използвани внимателно и ефективно", заяви Путин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
ХИЛЯДОЛЕТЕН МИР преди 2 седмици
ПОДГОТВЯН ОТ КРЕМЪЛ ! И КАТО СЕ СЪБУДИШ, ЧАРШАФИТЕ МОКРИ...
64
0
 
1
 
! Отговори
СпецВоенОБИРАция преди 2 седмици
ЗА ПЕРАЛНИ И ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ ВЪРВИ ПО ПЛАН !
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз сънувах ядрен взрив, след което Русия се разпадна. А медии, политици и аналитици какво казват, не ме интересува. На тях им плащат, за да си чешат езиците.
62
0
 
2
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 2 седмици
България ще оцелее, за разлика от други, които са зяпнали да глътнат света, НО ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ НА МАЛКИ, МАЛКИ, МАЛКИ ПАРЧЕНЦА !
61
0
 
3
 
! Отговори
тия ме разсмиват преди 2 седмици
УМНИЯТ се учи от грешките на другите, ОБИКНОВЕНИЯТ се учи от собствените си грешки, КРЕМЪЛ ПРЕДИ 107 ГОДИНИ СПРЯ ДА СЕ УЧИ...
60
0
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Планът го пишат на коляно в коридора пред вратата. Затова в началото беше три дни, после две седмици, после две години и т.н.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
на третата година от дву седми4ното ходене до ламанша слагаме потомствен максист икономист )) да води армията на мястото на еленовъд .. следващия сигурно ще е генеколог
58
0
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 2 седмици
план на дед му,,,-дак изпълняван от най некадърната армия на света
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И този план е три дни?
56
0
 
5
 
! Отговори
Пинг понг преди 2 седмици
Да е жив и здрав Путин още дълги години за да баталяса Русия до основи.
55
4
 
6
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Другар Ам Гъл, колкото и да напредват мародери те ви Вие ще си останете 155 см. Ще продължите да носите 37 номер обувки и ще свърши те като Фицо. Не не от ЦРУ или Ми 6, твоите ще ви линчуват заради провалени им живот, хилядите убити и осакатени и презрението на света за следващите сто години
54
6
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 седмици
Този жалък мазен плъх накрая ще яде големия х-й!
53
6
 
7
 
! Отговори
тъй преди 2 седмици
а плана е да откраднат колкото се може повече тоалетни чинии , бойлери и хладилници .
52
7
 
13
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 седмици
... и дано по-скоро се се излекуват от тумора, обсебил Кремъл! И Путин няма нищо общо със Православието и християнството! Само за войни и убийства мислят! Отдавна Антихристът се е настанил в Кремъл!
51
11
 
10
 
! Отговори
п.п. преди 2 седмици
СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! - стожер на славянството!
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе планът беше за 3 дни да се превземе Украйна, пък тъй се омазаха....3 години вече.....
49
11
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Не е вярно, че руските орди напредвали, въпреки даденото на украинците оръжие ! Истината е ,че те напреднаха, защото партньорите не дадоха оръжието навреме! Сега, когато снабдяването ще пристигне, и то с разрешението вече да се използва и върху територията на Русия, идва големият ужас за окупаторите! А дотогава, нека си верват!
48
8
 
10
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 2 седмици
Русoфобните дъpти oлигoфрени отново са превъзбудени. Те се превъзбудат от три неща - първо от статии с имената "Русия" или "Путин" в този прoпаднал сайт, второ вечерно време от самотията си, и трето от евтиния алкохол, който вече е унищожил мoзъците им, черните им дробове и сърдечно-съдовите им системи. Колкото по-рано пyкнaт, толкова по-добре за всички защото няма да хабят социалната система на България.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
а какво стана с окринската контраофанзива,запецна ли,хахахаха
46
13
 
14
 
! Отговори
Всичко преди 2 седмици
...върви по план ??? Швеция и Финландия вече са в НАТО, а Русия е от най- изолираните страни в света, за които дори и Китай и Сев.Корея не смеят да си признаят, че и помагат! Но пък Украйна е на път да стане най-боеспособната армия в НАТО! Тия си живуркат в някакъв паралелен свят, за който се грижат стотици хиляди пратени за пушечно месо! Нека си верват! И така ще е , докато и на последният крепостен не му просветне, че нещо в Кремъл не е наред!