Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа

"Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам", заяви той
195
Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа
Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа в пламенна реч по повод Деня в памет на жертвите на Холокоста, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.
Нетаняху заяви: "Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам." 

Още по темата

Посланието беше отправено по повод нарастващите призиви от световни лидери към Израел да спре войната в анклава, защото израелската военна офанзива срещу "Хамас" е причинила тежки жертви сред цивилното население.

"Казвам на световните лидери: Никакъв натиск, никакво решение на международен форум няма да спре Израел да се защити", заяви Нетаняху.

Йом Хашоа, денят, в който Израел си спомня за 6-те милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейните съюзници по време на Холокоста, е една от най-тържествените дати в календара на страната, а речите на възпоменателната церемония обикновено избягват политиката.

Нетаняху също така сравни неотдавнашната вълна от антиизраелски и пропалестински протести в американските кампуси със ситуацията в германските университети през 30-те години на миналия век, в навечерието на Холокоста

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: НетаняхуГазаИзраел
Още от Звезди
Защо Ким Кардашиян и футболистът са се разделили?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
6
 
8
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 143. В Андалусия/Испания/ и Малта е имало силно присъствие на арабели, но са успели да се освободят от тях и да си останат католици. Вярата им е силна, не са се предали. В историческите им музеи се пазят документите за всички нашествия и победи.
139
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
газа беше 20 години част от египет, а палестинците още не бяха измислени. нямаше протести и терор, бяха си доволни араби, управлявани от мюсюлмани. решиха да нападат израел, изгубиха и още реват. никой не може да ме убеди, че тия джихадисти варвари искат демокрация или имали 'териториален спор'. достатъчно е да видите какво става в европа с 'бежанците' - там нямат никакви проблеми за земя или граници. защо убиват и взривяват? ти ги спасяваш от войни, те идват да започнат религиозна война.
138
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Новите нацисти - ето това е хумора на историята
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ФАКТ. ... да, ама съвсем демократично и напълно съобразно със западните ценности...
136
7
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 седмици
За 6 месеца еврейските фашисти са екзекутирали над 50000 деца!!!
135
7
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
А тези селяни прости , които защитават ционистката политика в Близкия Изток, на тях евреите за благодарност ще им изпращат емигранти, ще има правят 55 пола, ше им направят аутсорсинова деиндустриализирана държава на услугите и баничарниците, ще им направят "перфектната" здравна и образователна система, ще им направят шуро-баджанашко корумпирано общество на кастите, ще им направят чиста територия, енергийно и зелена чиста без икономика и без хора!И това те го умеят чрез лобита в ЕС!Манариво!ЦРУ!!
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
централна европа е успявала да се обедини пред угрозата от ислямско унищожение - от южна франция, през малта до виена. периферията обаче - испания, балканите, са били завладени. ние сме залюханите, в югоизточна европа, че продължаваме да се караме помежду си и се разпадаме. не са само украйна и русия, държава с държава не умеем да си говорим. само вижте западните балкани в какви отношения са; далеч не е само косово и сърбия. все някой сърдит, все някой голямата работа, а всъщност сме разединени.
133
8
 
8
 
! Отговори
Байой преди 3 седмици
Пишете глупости заклани жени и деца от хамас ? Една журналистка от CNN се извини публично че е казала тези глупости и вие като коне с капаци им вярвате , когато имате само една гледна точка ставате скучни събеседници :Журналистка от CNN се извини, че съобщила за обезглавени от "Хамас" бебета без да провери фактите.Цъкнете го това в гоглето и не идва от жълта медия а от СБЖ Така , че с клани бебета и изнасилени жени и хвърляни не мюсюлмани от покривите , не сте вървежни
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 138 .... "а НИТО ЕДИН палестинец не е осъдил варварствата на х" .... я кажи тогава колко хора осъдиха зверствата на краварника във всичките войни които водиха след ВСВ... да ядрените бомби в япония, Haпaлма с който живи изгориха сума ти хора по джунглите на виетнам, лаос, камбоджа...
131
3
 
2
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
И Кипър е разделен с КПП, но минаваш само с лична карта и застраховка на колата. Много турски кипърци пътуват всеки ден на работа в кипърската част, защото това там за тях е Европа. Не вярата е проблем а фундаментализма.
130
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
когато хвърляха кючеци върху трупове на изнасилени момичета, гориха бебета и изпозастреляха стотици млади на музикалния фестивал, бяха доволни, чак бонбони си раздаваха и пяха на площада. израелците сега като им пратиха 'диджеи' на място да си продължат веселието, нещо изведнъж много лошо стана. вече е 7ми месец от началото на тази война, а НИТО ЕДИН палестинец не е осъдил варварствата на хамас. поне да беше казал - това не е хубаво, стана грешка, не трябваше да колим жени и деца. НИТО ЕДИН.
129
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
самото 'палестинско' население до 2005 работеше и пътуваше всеки ден в израел, нямаше не граница, а дори ограда. за кпп-та да не говорим. сами си избраха хамас, те изклаха опозицията фатах, хвърляха немюсюлмани от покривите на сградите, гориха жени без забрадки и радикализираха населението. когато се държиш като звяр, те слагат в клетка. там не кпп-та трябват, а канали с крокодили и мрежи с електричество, докато се научат да се държат като човеци. да не би да се цивилизоваха в европа за 20години
128
7
 
6
 
! Отговори
Мандо преди 3 седмици
Това е ционистка наглост , много искам да видя как ще останат сами , ама много. И ми говори за "шоа" тоя след като изби 35000 души. По време на ВСВ евреите са получавали подкрепа и от двете враждуващи страни , светъл пример е била България Димитър Пешев, софийският митрополит Стефан - Български, пловдивският митрополит Кирил и и много други българи са се борели срещу българския нацистки режим да не се депортират евреи . Сега иска да остане сам ий да го видим Израел сам
127
3
 
5
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 128. Евреин няма да приеме друг за евреин, без да докаже родословното си дърво. Не си запознат с историята и манталитета им.
126
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
това там е религиозна война между исляма и останалия свят. въобще не си правете илюзии, че тия прим***ати искат демокрация. в сирия и ирак уж се бореха за 'смяна на режима', а при първа възможност обявиха халифат и взеха да колят всички неараби и немюсюлмани. либия, тунис, алжир, судан - все същото. в европа идват като 'бежанци' и на другия започват да си показват зъбите - атентати, изнасилвания, терор, самоубийства. дори в далечна австралия преди седмица джихадист почти уби православен свещеник.
125
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Самото палестинско население живее в концентрационни лагери с огради, с КПП-та ,с въоръжена охрана и пропусквателен режим!Тока , водата, търговията, изхранването всичко е под контрола на евреите!Има режим на достъп до работа всеки ден към Израел и обратно!И наред с това методично се заграбва земя, прогонват се хората и се строят нови огради!И това е до началото на войната!Това е чист геноцид!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
124
6
 
4
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 125. Чичо ти Адолф е прозрял, че те са силните в света и се е страхувал от тях. Знаел е, че те ще попречат на извратените му амбиции. А и, чичо ти Адолф е с еврейски корени.
123
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видяхте ли ги кви са, иначе само слушаме за холокости молокости.
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕТАНЯХУ НЕ Е КАТО БОЙКО БОРИСОВ ДА ЛИЖИ ТУРСКИ И АРАБСКИ ДЮНЕРИ.
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не знам дали сте ходили в израел, но там 70% от населението е тъмно, косматичко и не можеш да различиш арабин от евреин. факт е, че има някакви групи светли хора от бившия соц. блок, най-вече полша и ссср, които след 1991 са се изкарали евреи и са взели гражданство, но те си остават руснаци по манталитет и поведение. голямото преселение се случва 1948, когато арабите насила изгонват 1млн евреи от мароко до йемен, те отиват в израел и от своя страна изгонват арабите в днешна газа и йордания.