Абитуриенти оставиха свинщина около "Александър Невски", кой го почисти?

Столичният инспекторат с извънредно почистване заради празненствата на зрелостниците
14 май 2024 15:25, Красимир Ангелов
112
Абитуриенти оставиха свинщина около "Александър Невски", кой го почисти?
Снимка: Столичен инспекторат

Извършено е допълнително почистване на пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“, след като бе установено силно замърсяване от отпадъци, информира Столичният инспекторат на сайта си.

Гледката от оставеното след сбирка на завършващи ученици беше повод и за редица сигнали от възмутени граждани, посочват от инспектората.

Това е неприемливо и недопустимо поведение и отношение към градската среда и правилата за чистота в града, допълват от инспектората.

От там съобщават още, че дворовете на всички училища в София ще бъдат почистени и измити до 23 май, съгласно графика на фирмите. Столичен инспекторат е извършил предварително съгласуване с директорите на учебните заведения за потвърждаване на датите, за да се осигури достъп на техниката и работещите екипи.

А полицията предприема специални мерки за абитуриентските балове. Милорад Йорданов от “Охранителна полиция” каза, че вече са огледани редица обекти, където младежите ще празнуват. Срещнали са се с различни училищни ръководства, за да бъдат планирани мерки за безопасност. Обменена е информация и с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от София
Терзиев ще се съобрази с експертите за движението по "Патриарха"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, как кой е почистил? Ромите са го почистили. Да сте видяли българин с метла?
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има такива,които се радват на тези безобразия! Използва се младото поколение против държавноста и религията,против туризма! Ако погледнем в периметър от сто метра : Александър Невски,Народно събрание,БАН,Светия синод,Паметника на Незнайния воин,черквата Света София,Квадрат! Е тука има ли власт!?
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глово ви чака, след 1 месец по колелетата и ще ми носите яденето и за вас няма бакшиш!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всъщност, абитуриенти идва от:- А бе, тури едно три...
89
0
 
2
 
! Отговори
M преди 2 седмици
Надявах се новият кмет да не позволи тези свинщини , това е безобразие ... Ултрачалга
88
0
 
7
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 2 седмици
ТОВА СА БУТИЛКИ ЗА РАЙСКИ ГАЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!
87
0
 
4
 
! Отговори
До Много си умен! 77 преди 2 седмици
Въпрос на култура е. Можеха да си купят една опаковка от 100 торбички (около 3 лв. / 3.50 лв.) и няколко чувала за смет и след това да си съберат ***. Отделно които имат коли можеха да качат чувалите в багажниците и да ги изхвърлят в контейнер ако приемем, че наоколо няма къде да изхвърлят. Хората, които ходят в планината / природните паркове могат да правят същото а не да разхвърлят *** навсякъде.
86
0
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 2 седмици
Привилегията да си софиянец - вместо да правиш свинщини на село ги правиш в столицата. Но важното е да си отстояваш правото да цапаш в столицата и да обиждаш всички прииждащи селяяни. Те не може да цапат в столицата, това е само твое право.
85
2
 
6
 
! Отговори
Софийско жителство. преди 2 седмици
Без връщането му няма да се реши проблемът.
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия двойкаджии какво са празнували?
83
0
 
2
 
! Отговори
Животновъд преди 2 седмици
Овошка се облагородява и присажда, докато е млада . Същото е и с животните. Коча обсемянява добре докато е млад. Овцата ражда хубави и здрави ягнеата ,докато е МЛАДА.Изпуснеш ли момента, сечи дърва, коли и на Мевлит и Курбана
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тва са некви диви селяни.Какво е това софийско училище което да води завършващите алкохолици да седнат на земята и да извадят ракията.Или са някакви клошари или роми.Много добре могат да разберат кои са били и да им наложат глоба от 1000 лева на човек но не искат.Защо не искат? Защото трябва да се работи.А държавният служител това е особена порода човек. Мрази да работи направо ненавижда.
81
2
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
На Запад чистят всеки ден! Тук мръсотия до шия!
80
3
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 2 седмици
Как кой ще го почисти? Общината! Те трябва да чистят всеки ден!
79
2
 
15
 
! Отговори
абитуриенти преди 2 седмици
Обзети от телешки възторг, и родителите също... След тях мръсотия!
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на матурите с кръстене ходят! Или препишат! Съсипаха образователната система и това си е. България е под дъното! Не виждам в следващите 200 години да се оправим.
77
3
 
5
 
! Отговори
Червен каскет преди 2 седмици
Нормално.....демократично!
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато не започнат да хващат всеки, който цапа и чупи така и да прекарат половината от лятната си ваканция в общественополезен труд, няма да се научат да пазят!
75
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Даже името на училището не може да се напише.... демокрация.
74
4
 
7
 
! Отговори
Много си умен! преди 2 седмици
До оффф - Става въпрос за период от няколко дена. Хвърлят отпадъци, защото не е предвидено къде да се събират. Общината трябва да се сети да предвиди допълнителни контейнери или чували за сметосъбиране, след като преди няколко години нареди абитуриентите да се събират там и това стана традиция. На тази община родителите на хлапетата плащат данъци. Толкова ли е трудно няколко човека от службите по чистота да са там наоколо? Става въпрос само за няколко дена. Дано разбра какво искам да кажа.