Кремъл се закани на Лондон, може да удари британски военни обекти не само в Украйна

Великобритания вече де факто е част от конфликта, заяви руското Външно
Обновена: 6 май 2024 18:07 | 6 май 2024 18:00, Александър Попов
540
Кремъл се закани на Лондон, може да удари британски военни обекти не само в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия за нанасяне на удари по руска територия, Москва може да отвърне на удара по британски военни обекти и бойна техника както в Украйна, така и отвъд нейните предели, предаде Ройтерс.

Британският посланик Найджъл Кейси беше извикан в Министерството на външните работи в Москва, за да му бъде връчена официална протестна нота, след като миналата седмица външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва британски оръжия, за да нанесе удар по Русия.

Външното министерство на Русия заяви, че думите на Камерън са признание, че Великобритания вече де факто е част от конфликта и противоречат на по-ранните уверения, че оръжията с далечен обсег, предоставени на Украйна, няма да бъдат използвани срещу Русия.

"Кейси беше предупреден, че в отговор на украински атаки срещу руска територия с британски оръжия, всички британски военни обекти и оборудване на територията на Украйна и в чужбина" могат да станат мишена, заяви министерството.

Министерството заяви, че смята изказването на Камерън за сериозна ескалация.

"Посланикът беше призован да се замисли за неизбежните катастрофални последици от подобни враждебни стъпки на Лондон и незабавно да опровергае войнствените провокативни изявления на ръководителя на Министерството на външните работи по най-решителен и недвусмислен начин", се казва в руската реакция.

По време на посещението си в Киев миналата седмица Камерън заяви пред Ройтерс, че Украйна има право да използва предоставените от Великобритания оръжия за нанасяне на удари по цели на територията на Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Ройтерс посочва, че не е успял да се свърже засега с британски длъжностни лица за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от Войната в Украйна
Украйна: Русия изнудва с ядрените учения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той ако беше от кадърните *** щеше да е в някой форум с регистрация и поне да му плащат в рубли, тук е за утайката, дето кара буквално на копейки.
373
6
 
0
 
! Отговори
До 376 преди 3 седмици
А какво означава името " русь"?Някакъв си рус,бозав и много пиян с водка.
372
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 392 Същото сме видели и от русия по Варна. Отделно окупация от 1944. Вземи си научи историята клоун.
371
0
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 седмици
До Анонимен388 татарче, да разбирам ли тогава, че като некой ви сepe у гащите и кълнете великите сили, руския цар е виновен?
370
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма нужда да бият нагло-саксия, там скоро ще е шериат и ке има куецане мощно. Русофобите ке се дупат и ке лапат
369
1
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 3 седмици
От англичанците сме видяли само бомби и срутени къщи. Аа, и майор Сенклер. Такова ке.ле.ме не се забравя. Нищо градивно няма за България от страна на Англия. И ни е все тази. Ла Манш ли ще става или пустиня.
368
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
между 1000 и 1200 руски окупатори наторяват украинския слънчоглед ВСЕКИ ДЕН
367
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ Франция и Англия да въоръжат всички членки на парка с ядрено оръжие. Да можем да си говорим еднакво . Не да слушаме *** да се правят на важни с това ядрено оръжие.
366
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До IQ 3.14..ъм, да допълня. щом се налага да играе и доброто и лошото ченге, значи агенцията дето поддържа форума жив и откъм персонал не е цвете. като добавиме и каснаковския хюмнозавър с четвърти клас, хич не е весело. в момента във коментарната секция има максимум четирима потребители
365
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
364
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До затова пък. Разпадът беше. Сега започна обединението на Русия. Путин бръкна в тъмната дупка на запада.
363
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сглобарката изтъргуваха въздушно капков шенген в замена на стотици хиляди reZани карабини да 0наждат жонките на русофобите. Хахаха много съм доволен)))Русофобчета я кажете колко юмруци изядохте?
362
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Монголското квичене пак започна. Накрая някой ги изтупаа :)))
361
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По рашистката логика, няма проблем да се нанасят удари по Иран? Все пак те ги снабдяват с оръжие.
360
10
 
6
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 3 седмици
британци и украинци си го преместиха в другия крачол.ха.ха ха ха ха ха
359
1
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 седмици
До Анонимен376 немам идея, ръждьо. но мога да ти преведа българия от елински. и славянин от немски.
358
1
 
3
 
! Отговори
ген. Лукова главичка преди 3 седмици
Оня нацяга футболния хулиган светльо, приятеля на расате тук му купиха униформата и оборудването (за хиляди левове). Отиде в урина в края на ноември. Там се изучи момчето за месец и киевския режим го прати на първа линия под Купянск в края на декември, след 3 дена беше денацифициран хахахаха. Повоюва си добре момчето и отиде при ген. Луков, където му е мястото. Евала БГ демократи-нацяги. Дано идете всички при вашия генерал.
357
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 372 и пращаме всички на Украйна помощи и какво ще направиш охльов ? Айде направи нещо веще 2г пращаме:)) Женчо
356
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Анонимен362 ами, не са 100. и май са вдигнали и надника, щом се налага да импровизира.имайки предвид че къде икиндия е в осемдесет процента от случаите на тараба, бих предположил и че не му плащат кой знае колко редовно. кой за квото е учил
355
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е то по тази логика и Кремъл не трябва да ползва чужди оръжия ,нали сте най великите от великите"имате всичко А те" великите " се молят на оня лудия от Северна Корея и му гъделичкат егото че много го харесват за боеприпаси..Значи и Иран и Северна Корея воюват в Украйна.Насъскаха и Хамас чрез Иран да нападне Израел за да създават непредотвратими конфликти и то в момент когато ситуацията в Близкия изток се беше пооуспокоила.