Хамас проучва предложението за 40-дневно примирие в Газа

Делегацията щяла да се върне с писмен отговор
30 апр 2024 20:38, Стела Стоянова
7
Хамас проучва предложението за 40-дневно примирие в Газа
Снимка БГНЕС, архив

Хамас проучва предложението на Израел за 40-дневно примирие във войната в ивицата Газа. В замяна на прекратяването на огъня се предвижда освобождаване на десетки израелски заложници, предаде АФП.

Завръщайки се в Катар след последните преговори в Кайро, делегацията на Хамас заяви, че ще обсъди идеите и предложението и че ще отговори възможно най-бързо.

Египетски източници съобщиха, че делегацията на Хамас „ще се върне с писмен отговор“.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен определи условията на примирието като „изключително щедри“, а Белият дом поиска от колегите си посредници Египет и Катар да засилят натиска върху Хамас, за да приеме последния опит за спиране на почти 7-месечната война.

Президентът на САЩ Джо Байдън призова лидерите на Египет и Катар „да положат всички усилия, за да осигурят освобождаването на заложниците, държани от Хамас“, наричайки това „единствената пречка“ за осигуряване на помощ за цивилното население в обсадената ивица./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ХамасГаза
Още от САЩ
Студентите в САЩ на протести като тези срещу войната във Виетнам
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 1 седмица
Палестинските джихадисти като Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола и др. свързани с престъпната арабска групировка Палестинска автономия, доказаха че са обсебени от дявола, продали се за ООН милиарди подкупи неонацистки масови убийци, похитители изнасилвачи педофили хомосексуалисти садисти военно престъпници срещу човечеството извършващи умишлен геноцид на евреи и всички про-палестинци са престъпници също под Божия гняв и проклятие
3
0
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Това проучване включва ли да потанцуват върху труп на дете, след като сато са го изнасилили и убили, и после да повикат алах е велик с автомати на улицата?
2
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 2 седмици
Страшно е,когато терористи и убийци като тия,дето видите ли умували и проучвали,диктуват на целия свят своите условия,и всички мълчаливо се съгласяват,подчиняват и навеждат угодно преклонени главици!!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
И какво има за проучване в една конкретика неподлежаща на каквато и да е било спекулация,именно защото същата тази конкретика гласи" ОСВОБОДЕТЕ ИЗРАЕЛСКИТЕ ГРАЖДАНИ,КОИТО ПОХИТИХТЕ И ЩЕ ЖИВЕЕТЕ"? Дори съм сърдит на Нетаняху,че им даде вековен срок от седемдесет и два часа,докато развитието на тая побъркана ромска палестинска история претендираше просто за химизиране на населението палестинско за един час.