Таен свидетел: Марин Димитров предложи 250 000 евро за назначение на шеф на полицията

Обвиненият митничар искал Венцислав Кирчев да оглави ГДНП
30 апр 2024 19:00, Петър Бойчев
69
Таен свидетел: Марин Димитров предложи 250 000 евро за назначение на шеф на полицията
Снимка БГНЕС

Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция "Национална полиция".

Това стана ясно в съдебна зала по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинения за участие в контрабанда и скандалното дело по ОПГ в Митниците. Обвиненият в контрабанда Марин Димитров и адвокатът му Любомир Таков поискаха той да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го остави зад решетките, съобщи Фокус.  

След заседанието на съда прокурор Стоян Лазаров поясни: "Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хил. евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция "Национална полиция". Той свидетелства, че обвиняемият Марин Димитров е участвал в контрабандни канали.

Това му е служебно известно като директор на ОДМВР-Хасково за времето, докато е бил такъв. В подкрепа на неговите думи са и снимки, намери в телефона на сина му, на които са баща и син, Николай Николов-Паскал и приятелката на Стефан".

На въпрос на кого са предлагани парите, прокурор Стоян Лазаров посъветва журналистите да се обърнат към колегите му от Софийска градска прокуратура, които се занимават с разследваното.

"Има разпит на свидетел с тайна самоличност, който беше цитиран от от настоящия съдебен състав при обосноваването на обоснованото предположение", изтъкна Лазаров на журналистически въпрос относно това дали има нови доказателства.

В зала се чу вече за свидетели номер 14-и и 17-и, но прокурорът не можа да бъде конкретен на въпроса на "Фокус" точно колко до момента са тайните свидетели.

Дали се сглобява пъзелът на схемата, от обвинението заявиха, че не могат да кажат, а повече информация могат да дадат колегите на Лазаров, които наблюдават самото досъдебно производство.

Според прокурор Илия Точев, Марин Димитров е правил контакта и връзката между български и чужди граждани, за да преминават ТИР-ове с нелегални цигари през контролните пропускателни пунктове Капитан Андреево, Калотина и Лесово. Поддържал и контакти с митничари и граничари, като от години и баща, и син Димитрови са поддържали отношения с Паскал.

Показанията на таен свидетел номер 17 и таен свидетел номер 14, сочат, че Марин Димитров е познавал и запознавал с други лица Никола Николов - Паскал, както и че е търсил хора за връзка за осъществяването на канали за безпрепятствено преминаване на контрабанда. Включително и с лица на висши държавни длъжности като обвиняемите по делото Петя Банкова и Живко Коцев.

На 20 април Софийският градски съд определи мярка "задържане под стража" за Марин Д. след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към ОПГ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от НОТИФИКАЦИИ
Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кой ще е този свидетел? Такива сделки са "човек даващ подкуп - посредни - човек приемаш подкуп". Тоя дето дава, малко зор да се издаде. Тоя дето взима, попринцип ще си каже, ако иска да се спаси от публичена окаляне. Остава посредника. Не му давам дълго време на живот.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За 30 години преход това което е сигурно е, че когато дойдат нови както стана с ПП те крадат като за световно защото не са се ояли като старите ***! Друго, ако видите човек като Бойко Рашков с много имоти който от комунизма все е по върховете на държавата без значение кой управлява - точно такива хора са главата на мафията в БГ и крайно време е тя да се отсече!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искам да чуя снахата, какво ще изкоментира пак ...
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чета коментарите и не мога да повярвам как толкова много глупав и наивен народ може да има в тая жалка балканска държавица. Толкова да не разбират кой какъв е..Нямам думи.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ВЪЗРАЖДАНЕ И ТЕ СА В КАНАЛА НА ПП - ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ясно е, че от това нищо няма да излезе. Ако се поразровят по-внимателно ще стигнат до ГЕРБ и нещата се спират
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Контрабандата е запазена само за ГЕРБ. Който посмее да им се меси в дейността го пляскат през ръчичките с бухалките на ГЕРБ - ДАНС, МВР, прокуратура и съд
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Където и да бръкнеш при ПП/ДБ все мирише.
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разплетете чорапа до край, изяснете връзката на Кирил Петков с тези мафиоти. Едва ли само Живко Коцев и Бойко Рашков са замесени, при положение, че Кирил Петков и Лена Бориславова се занимават с подправяне на документи!
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако се подмятат редовно, такива големи суми не могат да се скрият. Трябва да са вложени в нещо. Толкова ли немогат да проверят всички по веригата?
44
4
 
2
 
! Отговори
Киро ноф преди 2 седмици
Обичам надарени евроатлантици да ме помпат в руската халка
43
4
 
2
 
! Отговори
Гей от Младост преди 2 седмици
Може ли някой надарен евроатлантик да ми разцепи русофилскиягъз
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едно време подобни са ги пращали в Белене да придобият трудови навици
41
0
 
12
 
! Отговори
Берко преди 2 седмици
Всичко от горе до долу е прогнило от гигантска корупция!Близо 600 хиляди пенсионери опъват каиша с ....530...лева месечно,останалите до милиона с 670 лева!Добре е,нали! Чистене трябва,от горе до ...крак!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нов морал,ха,ха,ха.
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересното е че заглушиха по команда Копейката. Въобще не му се чува гласа вече хахахахахахахахахаха.. Но то си беше ясно че той е аватар на ГЕРБ-ДПС.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Таен таен, колко да е таен..
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 седмици
Създайте един *** от бивши барети и легионери. Дайте им карт бланш за една година да изчистят всички "Нотариуси и Трактори" и шефовете им .След 12 месеца ще станем Швейцария на Балканите.
36
1
 
6
 
! Отговори
Василев до 21 преди 2 седмици
Трябва да се знае истината.Не съм от КГБ,а от ФБР.
35
0
 
4
 
! Отговори
Мазгалов до Василев преди 2 седмици
На Ангел Цанков на два пъти му е отнеман дотъпа до класифицирана информация.Имал образувано във Военна прокуратура дело срещу него и друг служител.Така се държи на каишка.Дипломата му за висше образование му е донесена през2014г.в едно заведение Хасково. Той си знае за каналите.