Двама убити и 8 ранени след руски ракетен удар над Одеса

Има щети по жилищни сгради и гражданска инфраструктура
29 апр 2024 22:12, Красимир Ангелов
101
Двама убити и 8 ранени след руски ракетен удар над Одеса

Двама души са били убити, а осем - ранени, вследствие на ракетна атака в Одеса днес, обяви председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

Малко по-рано той съобщи за осем ранени.

Има щети по жилищни сгради и гражданска инфраструктура. Представители на ресорните служби са изпратени на мястото на ракетния удар, допълни Кипер.

Регионалните власти предупреждават местните жители да реагират своевременно на сигналите за въздушна тревога.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район. (БТА, Светлана Драгнева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дп 34 - Кач пара? С кеф бих изсулил 50 млн. еврака, да затрия едно село край морето ... Че *** дразнаят ги еъъъъ
42
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 43 - Ем слъпва се :)
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знапи,нняма да изсулят 5 от онея дъртите бомби с по 500 кила тротил вътре, ами съборилинна баба ИлийОца таванския с камъни?
40
14
 
2
 
! Отговори
В Чечения преди 1 месец
300 000 убити мирни жители от които 42 000 деца .
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на РФ. Само дето трябва да са 2000 убити бандеровци и 4 ри цивилни.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитирате данни от 2001,ако не знаете сега е вече 2024.
37
8
 
6
 
! Отговори
Шпиндел преди 1 месец
Ами то пидарзстлъка си му е в гените на ганнюю балканския тюфлекус! Затова българките шарят из цялата галактика да събират прашец и нектар. Работни са като пчелички машаллах - рано заран събере прашеца от краставицата на Йорго и следобед - от ягодите на Хорхе, и вечер - от доматите на Джовани.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Циолковски отива да учи в Москва, решава, че няма никаква полза да посещава университета и лекциите, като изчислява, че може да живее само с едно ядене на ден на хляб и вода и с мизерната сума която неговият баща му изпраща. Прекарва цялото си време сам в библотеката и чете книги по математика. Бил е глух с едното ухо защото като дете е боледувал от скарлатина. Имал е 7 деца.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сармат може да лети 15 хиляди километра, но 25 хиляди не може. А Буревестник може да лети и 25 хиляди, и 35 хиляди и да обикаля с дни около земното кълбо по различни траектории и да сменя посоката си.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буревестник мина всички изпитания и влиза в серийно производство.
33
3
 
6
 
! Отговори
Гошко преди 1 месец
Сто процента има ранени деца както винаги?!
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ракетата с ядрен двигател Буревестник няма далекобойност, може да лети праткически неограничено. Може да долети и след 10 часа, след като са разменени първите ядрени удари. Ракетата ще долети до целта си при всички положение и може да бъде спряна да не се взриви само от Русия. Така Русия може да уведоми САЩ, че ето, няколко десетки наши ракети Буревестник излетяха и ще долетят при вас след 3 часа, така че имате 2 часа да приемете нашите условия.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столтенберг обещал на Зеля, че вече пътува подкрепление към фронта от бясно разгонена ЛГТБ орда в помощ на нацюгите да бият руснаците с голи пътDялHици!
30
5
 
8
 
! Отговори
Да се оправят преди 1 месец
27 + Украйна се бият срещу Русия с помощ от САЩ.Печелят = САЩ , Русия, Китай Губещи = 27Разбити = Украйна Проста математика
29
18
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
По-добре трета световна война отколкото Русия да спечели в Украйна и ЕС да се разпадне. За какво ни е свят в който не можеме да бегаме на запад.Гръмни се ***. Отивай на запад и не се връщай
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В последните седмици отново се заговори за замразяване на войната. Заговори се дори, че Украйна ще загуби войната, че няма никакъв вариант да победи русия. Експертите и политиците, които напоително разсъждават по тази тема обаче, изобщо не чуват какво говори президента Зеленски. А той казва, че Украйна няма алтернатива освен да спечели войната. Категорично отхвърля вариант със замразяване на бойните действия, като дава и обосновани аргументи в безсмислието на подобно решение.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** е най-силната държава на света след северна Македония
26
12
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
По-добре трета световна война отколкото Русия да спечели в Украйна и ЕС да се разпадне. За какво ни е свят в който не можеме да бегаме на запад.
25
3
 
8
 
! Отговори
големи тъпаци преди 1 месец
са украинците. Умират, за да могат да влезат в НАТО, да не ги напада Русия. А всички и Байдън, и Блинкен, и Борел, и Урсула, и Столтенберг и Макрон, и Руши, и Шолц уверявят и постоянно повтарят, че Русия ще нападне страна от НАТО. Е тогава защо умират за НАТО, като Русия така и така напада страни от НАТО - укродебили!
24
4
 
6
 
! Отговори
Очаквайте подробност преди 1 месец
Зеленски е бил заклан в Киев