Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН
30 апр 2024 17:00, Нели Христова
34
Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов губи дело за 100 000 лв. срещу независимия депутат Радостин Василев, показа проверка в електронното деловодство на Софийския градски съд. Политическата кариера на Василев започна в ИТН, като той беше и министър на спорта. После напусна партията и се присъедини към ПП-ДБ, с чиято листа влезе в парламента. В крайна сметка обаче Василев напусна и ПП-ДБ, изнасяйки прословутия запис от партийната сбирка на "Промяната".

Трифонов го съди заради негови твърдения от юни 2022 г., направени покрай разцепването на ИТН, докато Василев е министър в оставка. От решението на съдия Ивайло Димитров се разбира, че искът на партийния лидер е бил частичен - за 50 000 лв. Трифонов претендира за неимуществени вреди с твърдения, че изявления на Василев съдържат обиди и клеветнически изказвания.

В иска си Трифонов цитира 18 твърдения на Василев. Например, че сваля доверието си от него. "Дойде моментът, в който, за мое огромно съжаление, мафията проби в ИТН", казва Василев. И още: "...поведението на г-н Трифонов, като едноличен собственик на тази партия през последната година доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата ...". Василев казва още, че Трифонов е излъгал и че го е хвърлил "на мафията, без да му мигне окото .... задкулисието проби при нас....".

Василев е цитиран да казва, че Трифонов няма достатъчно морал да е лидер на ИТН, че никога не се е интересувал от мнението на избирателите, нито от депутатите си, които не познава, че ИТН е бизнес проект и т.н.

Губейки делото, Трифонов е осъден да плати на Василев 3500 лв. за адвокат. Решението на градския съд не е окончателно и може да се атакува пред апелативния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от За да се разбираме
Тейлър Суифт била "функциониращ алкохолик" - има ли такова понятие?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
15
 
! Отговори
Хахах преди 1 седмица
Тоя **** е пълен ******. И ако тия ****** от днесбг не бяха ******, щеше да е добре. Ама така е, когато разни ***** правят ***** и изпълняват ***** поръчки.***** работа.
24
1
 
26
 
! Отговори
Краси преди 1 седмица
Самовлюбен, но стар и противен. Импотентен, но "мачо" с черни кожени дрехи. Неграмотен ***, но с претенции да управлява държавата. Взел се много на сериозно, без никаква възможност да си погледне излагацията отстрани. Криещ си парите в офшорки, но поучаващ другите да спазват закона. Дърдореше нещо за самураи и "бушидо". Което е като валяк да ти говори за скорост. Та, какво би направил един самурай на твое място, а ? Мислиш ли ти БЕ , че когато тръгнеш да умираш, ще има някой до леглото т
23
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДО 21 НАЕТ ДРАСКАЧ ШАРЛАТАНСКИ ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ ДОСАДНИ
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слави Трифонов маркуча не може да прости на ПП-ДБ и за това че вземаха пловдивския панаир обратно за държавата от най добрия му приятел руския агент Георги Гергов..
21
5
 
9
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 2 седмици
Пропагандата на свинята Пеевски и Доган и Боко тиквата не спира. Явно ПП ДБ много пречи на ГЕРБ ДПС ИТН дъното да пълнят човали пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция. Залогът за тези избори е голям ще падне купуване на гласове и фалшифициране на бюлетините. Никога повече ГЕРБ ДПС ИТН дъното. респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски свинята.
20
2
 
6
 
! Отговори
vale_pika преди 2 седмици
Тая статия е за трафик. Нещо като копане на битове. Журналиста така е написал заглавието за да се остави впечатлението че Радо е осъдил Рептила. А то кво, Рептила загубил 100К щото не успял да осъди Радо шишарката. Мила родна журналистика.
19
0
 
5
 
! Отговори
vale_karo преди 2 седмици
До Хо хо Мила родна картинка и прекрасна журналистика. 100 хиляди , 50 хиляди и в края на краищата какво е отсъдил съда ?
18
1
 
11
 
! Отговори
Рептила преди 2 седмици
Конниците на Апокалипсиса се оказаха обикновенна чукуровска пляка. Срам, щом не могат да изкрънкат некой лев от Радо шишарката за нищо не стават.
17
1
 
3
 
! Отговори
Хо хо преди 2 седмици
Мила родна картинка. Довчерашни ортаци, днешни врагове.
16
0
 
5
 
! Отговори
Дарк преди 2 седмици
Да чакаме ли песен за Радо от Слави?
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Славуна рекордьор по загуба на дела, дори кафевите медии го бият там
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По Български: Приятели и братя, след това се карат за парата!!!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ужас! Този предате трябва да се радва, че още ДИША!!!!!!!!!
12
9
 
3
 
! Отговори
Василев=ДПС=МАФИЯ преди 2 седмици
Откакто василеф пристана на мафията (ака дпс) вече съда винаги ще отсъжда в негова полза. Няма нито един останал честен и некупен съдия. Всички се допитват за решенията си до партията която за наше голямо нещастие е глава на мафията и е контролирана от дългата ръка на кгб. Но народа е заспал и няма ни най малък шанс да се събуди. Затова и ще мpeм в мизерия. Да ви е честито другари
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
радостин показа сас се действа от тия антибъйлгари - затова го оплюват всеки деин - вите какво говорят в записаи тогава говорете
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
храни*
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
рани куче да те лае
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И двамата не са стока, но Руди хвърля по-свежи лафове.
7
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РАДОСТИН Е ДРЕБНО СЕЛЯНЧЕ, НАЕТО ОТ ЕВТИНИТЕ МУТРИ ЗА ДА МЪРСИ ДЕМОКРАЦИЯТА. ЕСТЕСТВЕНО НЕ УСПЯ.
6
3
 
7
 
! Отговори
Е, голяма работа. преди 2 седмици
От новия договор с бтв ще ги избия тия пари за по-малко от седмица.