Простреляното дете от Враца е изведено от реанимация

То вече е в детската неврохирургия
30 апр 2024 11:33, Стела Стоянова
8
Простреляното дете от Враца е изведено от реанимация
Снимка БГНЕС, архив

Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след огнестрелно нараняване, вече е изведено от реанимация. Това съобщиха от пресцентъра на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н. И. Пирогов".

На 13 април хеликоптер транспортира по спешност двегодишното дете след прострелване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето, отбелязват от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Това помага състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето е настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската спешна болница, в продължение на повече от две седмици.

Детето вече е настанено в Детската неврохирургия на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".  

Още по темата
Огнестрелното нараняване, заради което е транспортирано детето, е изключително тежко, проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, казват от болницата.

Детето беше простреляно с въздушна пушка във Враца. Според първоначалната информация то е простреляно от 11-годишен, който живее в същата къща. Пневматичното оръжие е законно притежавано от член на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Общество
БАБХ: Следете за маркировката на агнешкото и яйцата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Въздушн Огнестрелна преди 2 седмици
. . . . .Огнестрелното нараняване е изключително тежко. . . двегодишното e прострелqno в главата с въздушна пушка. . . . ., Ало Днеснярските редкири, От кога въздушните пушки станаха "огнестерни, бе"?
7
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
кои ще плаща сега на габровски
6
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
До 4-тото браханче: че се налага да се събират пари за деца на данъкоплатци, а за браханчето все има. Ето там е проблема, че държавата е бирник за данъкоплатеца и манна небесна за такива като теб браханци! Това действа демотивиращо на данъкоплатците и те се чудят за какво въобще плащат данъци като те отиват само за развъждане на такива като теб! Индивидуални партиди му е майката! И тогава такива браханчето като теб ще смучат мамула!
5
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
Драго нещо/то 4: скъпи държавен хрантутник, ти данъци не плащаш, защото заплатата ти се плаща от данъците на такива като мен.Да знам,че 5 лева ти се виждат много, но ако имаше капацитета да работиш нормална работа,нямаше да са цел в живота ти! ПП:тъй като четене с разбиране е много над мозъчния ти капацитет ще се опитам да ти го обясня: не е проблема в това, че са изхарчени милиони за спасението на браханец от родата ти,а проблема е,че държавата ги харчи за индивиди с нулев принос за обществото.
4
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радослав, не слягай всички под общ знаменател, аз плащам повече от теб данъци и не мрънкам, ти си скъсан ***, колко данък да си платил. Ела да ти дам 5 лева, да не ревеш
3
0
 
6
 
! Отговори
Бербоканала преди 2 седмици
*** дет го гръмна 12 годишният му вуйча ли ?
2
0
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
А сега държавата може ли да изкара един баланс? От една страна да напише колко струва на нас данъкоплатците това приключение и от другата страна да напише всички платени от родителите данъци и осигуровки? После да застанат в ефир пред родителите на деца за които се организират ДМС кампании и да им кажат в ефир, че за тях няма пари, а за браханчето има!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поклон и поздравления за докторите