Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години

Парламентът носи отговорност за служебния кабинет, обяви той
Обновена: 17 апр 2024 10:17 | 17 апр 2024 10:17, Инна Ангелова
330
Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че философията на Конституцията е била направена така, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност. “Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“

„Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“. „В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

Борисов допълни, че за това правителство отговорност носи парламентът. ГЕРБ носи отговорност за министерството на отбраната, защото Запрянов е техен кадър. “За всичко друго не носим отговорност”, допълни политикът.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер. За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от Общество
Пеевски: Не можем да стоим без външен министър, Радев да подпише
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
5
 
! Отговори
рендетУ преди 4 седмици
"""""..гласувахме Конституцията и оттам нататък сътворихме това, което приехме, посочи Борисов.""""" ------ Съвършенният Хаос!!! Браво, Винету, ся шъ нъ убеждаваш, че и туй не е по твоя вина!!!
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тежко и горко на бегето . Тиямърши се готвят още 10 години да крадат
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Sata NATO Тая дъвка ти е подадена от други. Недей така. Не е хигиенично. Мисли с главата си, гледай повече, внимавай и не влизай в кюпа на малограмотните и на хората с първични инстинкти.
173
4
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 седмици
не ми излизайте с дъвката за ППДБ. Ако имахте поне малко акъл, щяхте да разберете, че те са нямали и един ден самостоятелно управление ------ ППДБ върнаха ГЕРБ във властта, повтаряйки същите дъвки като Боко Тиквата - за безвремието и за скъпите избори, които нищо не решавали. Не се правете на утрепани, те играят заедно. И след изборите пак ще се коалират и ще ние бът с 300. Киро Простото е милиционерски изклесяк.
172
2
 
11
 
! Отговори
Болни фантазии преди 4 седмици
На Бойко Борисов болните фантазии....
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
През 90те години БСП беше проклятието на България. Сега проклятието е ГЕРБ, подпомогнато от ДПС. И не ми излизайте с дъвката за ППДБ. Ако имахте поне малко акъл, щяхте да разберете, че те са нямали и един ден самостоятелно управление. Вс3 си мислите, че са трън в очите ви, ама идете на очен лекар. ако не помогне - на психиатър.
170
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години" ..., хахаха, мечтай си, мечтаенето е безплатно!
169
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов успех Шарлатани без ала бала сте при чалгарите
168
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов успех Шарлатани Вън
167
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На този сайт ето това е идеала за политик. Какъвто сайта такъв и политика им.
166
1
 
8
 
! Отговори
Барба Ганьос прави-- преди 4 седмици
-- избори ! Със негово правителство със негов Премиер ( оопа го и заплаши публично ) със неговата полиция и администрация и със негов министър на технологиите и иновациите -- страшен октопод създадоха със Цветанов
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всички мантри за свободна стопанска инициатива са общи лафовее, де факто цялата икономика е овъртолена от неравонството. Дребните са притискани и мачкани по всякакъв начин без перспектива за развитие. Едрото получава тн уж незаконна държавна помощ според ЕС всекидневно и ежечасно. Съсипва ни се цялата конкурентноспособност в икономиката. Съсипахме си енергетиката - за чужбина си изнасяме евтиния ток, а за българския потребител остава фотоволтаизма.
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ОГРОМНО СМУЧЕНЕ НА ДЪРЖАВНАТА ПАРА ИМАТ И УЖ НЕЗАВИСИМИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МЕДИИ. Те имат само една задача, да демотивират мислещите ограбвани българи, бедни и от съсипаната средна класа да не гласуват, вместо което се активират зависимите избиратели - роби на десния партиен популизъм. Купен и контролиран вот, ала-бала с машините, махалрите и отново българския народ не е представен в парламента пропорционално а олигарсите имат 60 процента конституционно мнозинство - СГЛОБКА.
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Залагат се безсмислени капиталови разходи, за да кипи корупцията, в същото време социалните разходи също не отиват директно средствата при социално нуждаещите се, в огромната си част бедни работещи и пенсионери-бедняци, а се източват през едни кръгове от фирми, които се обогатяват за сметка на социалната система. Управниците говорят че били за някакви реформи, но не докосват тия фирми-кръвопийци на народната снага.
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С десните управления на държани от всякакви нпо и посолство за шлифера безгръбначни но алчни политици ето ги резултатните - най-изчезващата нация.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С неспирното си управление и гигантска корупция, с назначения на Калинки и Живковчета, Вальо Топлота и тем подобни, десните съсипаха България от влизането в Европейския съюз до днес. За същия период Румъния с лошото според медиите на дясната олигархия управление и преекспонирана корупция, тука същите медии прикриват дясната корупция, Румъния ни надмина тройно. ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЕДИОТЕ ТВЪРДОГЛАВИ ЗА ИТН НИКИ ВАСИЛЕВ СКРЪНДЗАТА, лОЙКО, ЗА ПП- ПУДЕЛИТЕ И ТН
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Смяташ ли, Боце, че ПП-ДБ пак ще се хванат на въдицата ти? Вие сте типични изнудвачи и очаквайте втори път да висите бузи с потурнака от ДПС. Ега ти самонадеяността и бруталността на Боце от Банкя! В ГЕРБ има по-млади и кадърни хора, които не се държат като ББ. Сменете го този започнал да се държи като милиционер старец!
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След изборите остава същата сглобка. Честито левия български избирател не е осъзнат за класовата си принадлежност и гласува за десните кървопийци-кърлежи.
158
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Блока на посолствата - затворени Марици, а на запад въглищните централи бълват в Полша също, даже американската Марица затварят, дарени два реактора на укрите загуби за десетки милиарди и от това, турски дъмпинг на пазарите у нас, все едно сме от третия свят няма никакви мита, менте ветеринарен и санитарен контрол на границите, карка с мигранти. ЧЕСТИТА ВИ СГЛОБКА ДРАГИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ... Кога ще закриваме държавата
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Блока на посолствата - ще спестим един милиард от еврото, а ще загубим десетки милиарди от дипломатическата пуделщина, зависимите по Магнитски, специално подбрани поради корумпираните си зависимости да се дупат на бай Брадър. 30 милиарда за двата блока в Козлодуй, поправям се за един блок, плюс екстра горивото отработено остава в България, не се знае колко милиарда за укрите, но Денков се похвали че сме дарили най-много от брутния си продукт за тия рискуващи държавата си в прокси войната