Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност

Аз съм готов за диалог, каза премиерът
Обновена: 18 апр 2024 10:38 | 18 апр 2024 10:36, Петър Бойчев
204
Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност
Снимка БГНЕС

"Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Още по темата
Президентът Румен Радев няма да подпише поне до петък указите за безпрецедентната смяна на двама служебни министри и даде ясен знак, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

"В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 4 седмици
А кой ще обясни кое наложи смяна на министри, които та положили клетва и които са в служебно правителство за 2 месеца? Кой има толкова зор на тези 2 месеца!!???? И как Главчо ще обясни защо козирува на Бойко и сменя министри по негова заповед!!!!
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да се дядъ Торбалан Денкович завръща и да води Държавата към икономически свръх постижения. Тункоустният глобус се оказа косматпипон.
165
0
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 седмици
Президентът Радев може да подпише указа за смяна на министрите, но в конституцията няма предвиден срок за това. Ако президентът смята че избирането на зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов за външен министър ще попречи на правилното провеждане на изборите, той може да отложи подписването на указа до 10-ти юни, т.е. за дата след като минат изборите. Това не противоречи на конституцията.
164
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
и какво ще направиш на президента,бе главанак?..-Той първо трябва да си понесе отговорността за това,че допусна такъв уникален ялов СЛАГАЧ като теб да се прави на "премиерин" !...Нахвърли се да кадруваш и да уреждаш гробари на яслата ,все едно че ще "управляваш" цяла петилетка..Както написа един тука:-Тоя Главчев е по-трагичен и от Денков...
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще го издаде, къде ще ходи
162
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изборите чукат на вратата, а Гепи още не може да си нагласи хората на длъжности да откраднат изборите! Как мислите, че Тиквата ще се остави?
161
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът да сменя мин.председател всяка седмица, докато свят им се завие!! Искат да овладеят всички властови позиции!! Иначе президентът ще бере големи ядове!
160
0
 
3
 
! Отговори
ловец преди 4 седмици
заплашва нещо?
159
1
 
8
 
! Отговори
Гневен преди 4 седмици
Абе ти кой си да даваш наклон на х.я на президента бе цъ.вул наведен.
158
2
 
7
 
! Отговори
Деди преди 4 седмици
Абе, Главчо нейдин, що дириш на брюкселслките ливади, като лаф ни мой правиш без "транслатори" край тебе да жужат в превода! Като си знаеш стоката, стой си у Софията да мъдруваш за изборите, що дириш сред людете с по два-три езика? Отстъпи на Генерала, поне заради езиците и осанката! Ама на, пустата Конституция тебе сочи, нъл тьй?
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентър да понесе отговорност за неграмотно съставен списък от лица за нов служебен кабинет. Откъде-накъде. Тази политическа неграмотност съвсем отнесе държавността. Това да не е футболен отбор - да правиш смяна на втората минута на хора, които сам си предложил да играят ?!?
156
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Гербаво-депесарската наглост край няма!За тия има само едно лечение,по Левски,сещате се!
155
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви са тези ултиматуми към президента. Ами той си държи на авторитета и спазва правилата. Главчев вчера стана служебен премиер, а днес с огромни претенции. Още не осъзнава какъв компромат е да работиш под диктат на бившия си началник, който го унижи публично. Тези хора не осъзнават какво значи дипломация, и да сменяш имената всеки ден. Излагат не само себе си, но и имиджа на държавата. Добре, че Радев е разумен и отговорен човек.
154
2
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 седмици
С тези нови промени в конституцията избихме рибата. Президента ако е малко по-куражлия може да ги направи лууди сами са си приказват точно с тези техните новите правила. Може да уволнява премиера всяка седмица и всяка седмица да назначава нов премиер. И така докато сами си отменят смахнатите промени в консституцияата.
153
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Същите думи каза вчера Шиши
152
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главчо е по-противен и от Тиквун!Поредния пудел в бандата ГЕП просто цепи мрака с глупостта и наглостта си.Дъртия прислужник явно не знае ,че ако той е слуга на простоватия пожарникар Тиквун ,то Радев е български генерал с достойнство ,каквото никой от шайката ГЕП няма!Жалък невзачник е Главчо Пудела.
151
2
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 4 седмици
Освен това всеки опит да се притиска президента да подписва държавни документи си е престъпление. Това е принуда, изнудване, заплаха и слоупотреба със служебно положение. Главчев ли поставя ултиматом на президента или служебния министър прецедател? Мен ако питате трябва да им разпише пътния лист на всичките.Докарахме я до там че вече само македонците могат да ни оправят. Само те забъркват по-големи каши от нас.
150
2
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 4 седмици
Като сте се омотали като патета в калчища, все някой друг трябва да ви е виновен. Вие създадохте избора ОТ НИЩО НЕЩО, сега пък искате ОТ НИЩО НИЩО, АМА НЕЩО. По неоринтирани политици не е имало. Даже ПростоКиро започна да се възприема за интелигентен хомосапиенс. Сами си написахте конституцията на коляно и там никъде няма нито срок нито задължение президента да ви разписва укази всяка седмица.
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дали вече може да произнесе думата диалогичнст без запъване, както беше при четенето от листчетата при встъпването в длъжност?
148
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
За ужас на ППДБ-тата, каквото каже Боко това ще е. Те му го осигуриха с промените в конституцията на Хр.Бойкикев комуниста и Кире търчи-лъжито :))))))))))))))))))))))) Чегърт-чегърт.... Прости ора са това ППДБ-то :)))))))))))))))))))))))))