Яйца с кауза - деца боядисват на пл. "Света Неделя"

Провежда се за шести пореден път
Обновена: 2 май 2024 11:38 | 2 май 2024 09:25, Инна Ангелова
0
Яйца с кауза - деца боядисват на пл. "Света Неделя"
Снимка: Pinpals от Pixabay

Днес, на Велики четвъртък от 11 часа Софийската митрополия организира боядисване на великденски яйца на площад “Света Неделя” в столицата. Традицията се осъществява за шеста поредна година. В ритуала по боядиване ще се включат деца от столичните градини и училища. След боядисването, празникът ще продължи с литийно шествие от площада до храм “Света Неделя”.

Велина Тонева, директор на Енорийски център към храм „Рождество Христово“ и сътрудник на белоградчишкия епископ Поликарп по социално образователни и доброволчески инициативи каза за БНР ще организаторите са осигурили всички материали.

"Трябва родителите просто да доведат децата си, да бъдат с добро настроение и с желание да се поизцапат малко с кауза, защото всички 1000 яйца, които ние ще боядисаме в този ден, после лично ще ги занесем при служещите в болничните заведения, които избутаха много през последните години. Когато приключим с боядисването на яйцата, ще оставим една кошничка яйчица при гроба на Негово Светейшество”, каза още Тонева.

Ако времето е дъждовно, традицията ще бъде пресъздадена в Ларгото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от София
По-евтини карти за транспорт за ученици и студенти в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари