Дмитрий Медведев отговори на Г-7: Те намекват за бъдещ ядрен конфликт

Медведев обвини Г-7, че са "лъжци"
18 апр 2023 16:40, Нели Христова
186
Дмитрий Медведев отговори на Г-7: Те намекват за бъдещ ядрен конфликт
Снимка: БГНЕС

Дмитрий Медведев отвърна на съвместното изявление на външните министри от Групата на седемте (Г-7), в което те призовават Русия да даде гаранции за въздържане от използване на ядрени оръжия.

"Те изискват от Русия да им даде някакви гаранции за ядрените оръжия, но всъщност намекват за бъдещ ядрен конфликт между нашата страна и НАТО", заяви заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност в съобщение в "Телеграм".

Освен това Медведев обвини Г-7, че са "лъжци", твърдейки, че "използват ядрени оръжия, но не се разкайват".

"Те са безкрайно лицемерни и лъжат своите и чуждите, но казват, че нашата страна разпространява "лъжлива информация" за Украйна", заяви Медведев и добави "Всичко това се случва в Япония. Където стотици хиляди загинаха от ядрени бомбардировки."

След срещата на външните министри в Япония вчера, в съвместно изявление на Г-7, Русия беше призована да се ангажира "на думи и на дела" с принципите, отбелязани в съвместното изявление на лидерите на петте държави, притежаващи ядрено оръжие, за предотвратяване на ядрената война и избягване на надпреварата във въоръжаването от 3 януари миналата година.

В съвместното изявление на групата бе отбелязано, че Хирошима, заедно с Нагасаки, напомнят за "безпрецедентното опустошение и огромното човешко страдание, което хората в двата града са преживели в резултат на атомните бомби през 1945 г."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
С един флекс за 32 в. и .....да ги нарежат, какво толкова са тия оръжия!?И да настане мир на Земята!А тои дали ще оцелее!?
135
10
 
4
 
! Отговори
омръзнаха ми преди 1 година
Ле-ле, Боже, тоя пак не си е пил хапчетата, или е бил пиян!
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко хора, тоя го играе така наречения ''Хард - лайнер'', и такива изказвания прави постоянно.
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хирошима и Нагасаки напомнят за "безпрецедентното опустошение и огромното страдание, което хората в двата града са преживели в резултат на атомните бомби през 1945 г." Как лицемерно премълчавате името Сатаната, на държавата-терорист, която изпробва ядрените си бомби срещу мирните жители.
132
15
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Този пак е пиян
131
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко намекват? Оня ден казахте, че ще унищожите Полша, ясно е, че нямахте предвид с 50-километрова колона от танкове. Не се знаете къде да спрете. Щяло да е унизително. Вие толкова се унизихте, че поколения руснаци наред ще страдат от вашата излагация.
130
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен руски боклучор намесват че на червеният площад ще се премести статуята на свободата
129
16
 
17
 
! Отговори
Този ненормалник преди 1 година
Няма ли да се разкара ? А дано ужас
128
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката аз виждам един алкохолик.
127
18
 
20
 
! Отговори
бай Х-й преди 1 година
Ами Медвед,действайте и вие като краварите с Хирошима.Я виж сега как джапанките уважават и тачат краварите.
126
35
 
30
 
! Отговори
факти преди 1 година
Единствената държава, която постоянно заплашва света с унищожение , ако не се подчини на комплексираното джудже путин е Русия. Или както твърдят руските мазници на путин-----Без путин-няма русия, а без русия, за какво ни е света.......по човеконенавистно от това няма---такива са руснаците. затова светът ги мрази и затова са обречени....
125
8
 
23
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама "в съвместното изявление на групата" не е ясно дали става дума за "атомните бомби през 1945 г.", или за хамеркнанските атомни бомби през 1945 г. Може би теа в Г-7 са "забравили" за кои става дума? - Също като нас, когато говорим за бомбандировките на София 1943-1944...
124
16
 
8
 
! Отговори
До славянчето преди 1 година
Ти си КРо МаН ЬОНец не славянин. Не обиждай произхода на стотици милиони нормални хора, които ще смачкат лилипутин. А е мечкаров, че е в постоянна агония, то е видно от хиляди километри.
123
9
 
19
 
! Отговори
до 151 от славянин преди 1 година
Абе зад океана не забраниха ли вече свободното притежание на оръжие, че онези ''свръхчовеци'' там ще се изтрепят сами без Русия да ги обстрелва с ядрени заряди!
122
6
 
19
 
! Отговори
до 149 от славянин преди 1 година
Абе, демократично д.билче, ти да не си с една права гънка в мозъка!? Ти как смяташ - атома само ''гадната руска ***'' ли ще изпепели, а ''божествения атлантически рай'' ще го остави чист и непокътнат!?
121
17
 
14
 
! Отговори
9090 преди 1 година
В Русия не забраниха ли вече да се продава Борящник или Медведката си намира на черно.
120
11
 
25
 
! Отговори
до 140 от славянин преди 1 година
Интересно след като Япония и Германия са третата и четвъртата икономики на планетата защо не са част от постоянните членове за безопасност на съвета за сигурност на ООН и нямат право на вето върху решенията на ООН!? Ами първо - защото са победени държави от ВСВ, и второ, а по-вероятно да е първо - защото са под военната окупация на глобалните задокеански терористи!
119
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, готви се руско джудже с къси ръце, атома идва и ще изпепели гадната руска ко_чина. нека слънце изгрее над москва !
118
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко трябва да си безполов за да следваш като овца този ,който ти е хвърлил 2 атомни бомби и стотици хиляди жертви!Сега я разбирам самурайската култура-не можем без господар!Язък им за технологиите и работоспособността!
117
6
 
17
 
! Отговори
до 144 от славянин преди 1 година
Япония и Германия може да имат свои производства ама нямат своя геополитическа свобода, нищо не могат да направят без разрешението на колонизаторите си в геополитическо отношение!