Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Експертиза ще покаже с каква скорост са се движил автомобилите
17 май 2024 07:50, Нели Христова
119
Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където ограничението на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде  БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още по темата

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидера на ПП Кирил Петков, който снощи обяви, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след неговото настъпване, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазила знака "Стоп". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница "Св. Анна - Варна". В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Кирил Петков е добре, съобщиха ПП след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на "Спешна помощ", на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Русия
Приятелство без граници: Пекин обаче не иска да е зависим от военната машина на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
УТЕЖНЯВАЩИ ОБСТАНОВКАТА ФАКТОРИ СА ДВИЖЕНИЕТО НА "ВБП" И НЕНУЛЕВОТО РЕАКТНО ВРЕМЕ НА НСО ВОДАЧА. ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ - ДЕ СА ЧЕСТНИТЕ СИНИ ОЧИ??!!!...
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РАДИУСЪТ НА ЗАВОЯ Е ОКОЛО 140 +-10 МЕТРА, КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ ГРАНИЧНА СКОРОСТ ОТ 128,6 ДО 138,1 КМ/Ч,АКО СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ЕДНОТО ПЛАТНО. ОБЩО УЧАСТЪКЪТ НА "СЪБИТИЕТО" Е С ДЪЛЖИНА 300 М, КАТО ВИДИМ ЗА "ВОДАЧА БЕЗ ПРЕДИМСТВО" Е ОКОЛО 100 М. "ВБП" СПИРА НА ЗНАК "СТОП" ПОГЛЕЖДА- НЕ ВИЖДА НИКОЙ И ТРЪГВА.ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ НСО-КОЛАТА ВЛИЗА ВЪВ "ВИДИМАТА ЗОНА". СПИРАЧНОТО РАЗСТОЯНИЕ (ПРИ СКОРОСТ 138,1 КМ/Ч И НУЛА ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ) Е 82,6 М.
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БИВШИЯТ ШЕФ НА МВР АКАДЕМИЯТА ПРАВИ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА И РЕЖИМ ЗАПЛАХА,НА КОЙТО СЕ ПОЗОВАВА. А СПИРАЧНИЯТ ПЪТ ПРИ "ЛЕКО НАДВИШЕНА СКОРОСТ (НАПР 72 ВМЕСТО 60 КМ/Ч ИЛИ 20 М/СЕК) Е САМО 40 МЕТРА ДО ПЪЛНО СПИРАНЕ. ШОФЬОРИТЕ ОТ НСО ЗНАЯТ ЛИ КАК ДА СПИРАТ??? ЕТО, ЧЕ ЕКСПЕРТИЗАТА Е НАПРАВЕНА - СКОРОСТТА Е БИЛА МНОГО НАД ПОЗВОЛЕНАТА ОТ ЗДП, ЗАЩОТО ТЕ СА "БОГОПОМАЗАНИТЕ"!!!...
110
0
 
0
 
! Отговори
Усмихнат зад Решетки преди 2 седмици
Една превишена скорост е крачката която подрежда в обществото едно високо поставено лице в едно низкоприклекналоИнагъзенодупеГъз.
109
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Лично аз НЕ уважавам Киро,заради политическата му Некомпетентност,НО случая се Раздухва,Налице е поредено лице грубо нарущило правилника,НЕ спира на знак "СТОП"всичко друго са манипулации и непочтени средства.
108
0
 
5
 
! Отговори
Робство+Лъжи+Дипломи преди 2 седмици
А дано покрай това раследване да му прекъснат златната нишка идеща от захароидно шекерния бизнес дето е наел майката на децата Й да праи тулумбоидните засилвайщи софиянци с диабетния ковидШекерфекшъна, и чак след това да понадигнат пердето да видим Харковска ли е, Хървадска ли е или Харманлийска му е дипломката за образованието което му помага да лъже, манипулира и се хили като недоебанакрава в грешния канал. Робство+Лъжи+Дипломи = ПросрахмеПодмяната
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До IQ 3.14, явно си познал IQ което имаш. Пътните правила не са измислени за красота, а защото си има причини, да не стават такива произшествия. Ако НСО спазваше правилата, трябва задължително да пуснат ЗВУКОВА сигнализация, а не само светлинна. Ама нали звуковата дразни, та затова правят каквото си искат с две мигащи лампички на решетката. Е, докато е така, ще има и много ПТП-та, при които винаги виновен ще е гражданина, който плаща-не по желание, заплатите на НСО.
106
0
 
6
 
! Отговори
Веднага преди 2 седмици
Закривай НСО!
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Канадеца трябва да се озове в пандиза.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Петков освен всичко останало е и един убиец.
103
0
 
8
 
! Отговори
24 часа дъжд преди 2 седмици
Киро погуби с ПП България,сега започна и да ни избива.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цяла София знае как карат от НСО - под 150 км/ч. няма, съответно колите се дърпат от тях като от чумави, качват тротоари, излизат на трева, всичко възможно да избегнат пътните терористи НСО. Така са ги обучили в милиционерските школи още от времето на Тошо овчаря. Имат стотици ПТП-та, наказания 0.
101
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
не виждам да се е случило нещо извън протокола на нсо. другото е предизборна плява, писана от родопски шестокласници.
100
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 2 седмици
военно окръжната прокуратура военното окръжие ли прокурорства? #читалище
99
4
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Естествено,ще починалият и съпругата му са невинни,но не е виновен и Кирил Петков,защото не е той шофьорът. Пак повтарям,че Петков ми е неприятен,но в случаят той няма как да е шофьорът. Нито пък е шеф на службите,които дават разпореждане на шофьорът. Самият Петков пое ангажимент незабавно след случилото се и посети болницата. Нека се опитаме да сме обективни.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Погледнете само предния капак на Туарега как се е навил ! И това е Туарег, който е ударил странично 30 годишна кола, със слаба / износена ламарина. Не знам дали скоростта на нсо колата е била 120 км/ч или удара. Такава щета при удар под 90 км няма да се яви.
97
5
 
1
 
! Отговори
АзъКанхАьъ7112136860 преди 2 седмици
Търси се под вола теле. Петков не е в нарушение на закона за това ,че го охраняват.Просто закона е отвратителен. В съда ще бъде казано като оправдание и това,че ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО НА СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ ИМА ПРАВО НА ИЗВЪН ЗАКОНОВИ МАНЕВРИ,ЗА ДА Е В УСЛУГА НА ОХРАНЯВАНИЯТ. Аз фен на Петков не съм,но и не ми допада,че всичко що мърда се нахвърли срещу него. Така защитих и оная глупачка Лена,когато с основание започна да съди Слави. Вмпрочем,прави му чест на Кирил,че отиде в болницата и пое отговорност.
96
0
 
10
 
! Отговори
Astarot преди 2 седмици
Няма как двете коли да се намират от тази страна на пътя, ако НСО не е изпреварвало. Това обяснява и защо не е видял колата, излизаща от пресечката, както и защо колата от пресечката не е видяла НСО да лети от ляво.Всички говорят за скорост. Никой не говори за неправилно изпреварване, а именно това е най-вероятната причина.По думи на очевидци, НСО са изпреварвали колона от автомобили (каквато се събира след цял баир при ограничение 60). Видяли са, че завоите свършват и излизат на права и газ.
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може да се опитат да излъжат всички, но няма как да излъжат хората от Аксаково, Варна, Добрич, Силистра и всички останали пътували по този участък. ОКОЛО 60 км. ли? Гадове!
94
1
 
19
 
! Отговори
Няма нужда от друго преди 2 седмици
Тая снимка обеснява всичко. Дано да не я свалят от мрежите. Починалият и жена му са невинни.