Правосъдният министър на РСМ: Клетвата на Силяновска е нищожна

Процедурата трябва да се повтори
12 май 2024 18:30, Стела Стоянова
107
Правосъдният министър на РСМ: Клетвата на Силяновска е нищожна
Снимка БГНЕС, архив

Македонският министър на правосъдието Кренар Лога заяви, че клетвата на новия президент Гордана Силяновска Давкова е нищожна, предаде БГНЕС.

Според него процедурата трябва да се повтори или постът да бъде поет временно от председателя на парламента Йован Митревски.

„Незачитането на конституционното име на държавата прави клетвата на Силяновска нищожна. Или повторение на процедурата, или позицията на президент на държавата трябва да бъде поета от Йован Митревски (председател на Скупщината), като изпълняващ длъжността президент“, написа Лога във Фейсбук.

Днес в 12:00 Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като президент на „Македония“. Тя не използва официалното име на страна - Република Северна Македония.

Още по темата

Преспанският договор бе подписан на 17 юни 2018 г. в с. Нивици на брега на Голямото преспанско езеро. Споразумението бе подписано от външните министри на двете страни Никос Кодзиас и Никола Димитров в присъствието на премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев. Споразумението сложи край на дългогодишния спор за името на Македония между властите в Скопие и Атина.

На подписването присъства и специалният представител на ООН Матю Нимиц, както и върховният представител за външни работи на ЕС Федерика Могерини и комисарят за разширяване Йоханес Хан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Балкани
Пендаровски предаде поста на Силяновска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Тя и измислената ви държава е нищожна.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Убава е като Кире Глигоров. Умна и красива.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Макетата са украинците на Балканите. Създадени от комунистите, и двата района са в сферата на алчност на Австрийската империя, за сметка на българското и руско потекло, подкрепяни от запада но не се знае запада когато си осъзнае грешката да ги подкрепи какво ги чака.
77
1
 
6
 
! Отговори
СЪРБОМАНИ СКОПСКИ преди 2 седмици
СПОРЕД ТАЗИ НИСИЧКА ЖЕНИЦА-СЪРБОМАНКА, ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ СА ГАРАНТИРАНИ ТАМ И НЯМАЛО НУЖДА ДА СЕ ВПИСВАТ В КОНСТИТУЦИЯТА. ЕТО КАК СА ГАРАНТИРАНИ - ПОБОИЩА, ЗАКАНИ, ПОДИГРАВКИ, УВОЛНЕНИЯ, ОБИДИ, ТОРМОЗ, ПРИ СЪДЕБЕН СПОР БЪЛГАРИНА ВИНАГИ Е ВИНОВЕН. ЦЕЛИЯ ЕЛИТ НА СКОПИЕ Е НАСЛЕДНИК НА КЪРВАВИТЕ ТИТОВИСТИ И КАРАДЖОРДЖЕВИЧИ. ЗАТОВА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО ИМ ПРЕЧИ. ОСЪЗНАЯТ ЛИ СЕ МАКЕДОНЦИТЕ ЧЕ СА БЪЛГАРИ И ТЕЗИ ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВАТ В БЕЛГРАД И ДА ТЪРСЯТ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ МАКЕДОНЦИ.
76
0
 
1
 
! Отговори
Англосакса преди 2 седмици
вече мастурбира. Още един регионален конфликт.
75
0
 
1
 
! Отговори
И какжо от това? преди 2 седмици
До Анонимен 75...Дали пък УДБА, или богатството на Силяновска, каквото и да е то ще може да се пребори с една Гърция, която се настъпи по мазола?
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Смешници и комплексари. Следващия президент ще е албанец.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това, което направи ТАА много жалка баба, която е и юрист и знае много добре какви ги върши е огромна ПРОВОКАЦИЯ- ами няма да влязат в ЕС сърдете се на своите не на ЕС!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докладчика на Е. комисия за РСМ е бг евродепутата Орхан Кючук от ДПС , любимец на бг медии и пак кандидат за евродепутат ?!?
71
2
 
15
 
! Отговори
Наистина, преди 2 седмици
щом не е произнесла пълният текст на клетвата, значи не се е заклела и не е встъпила в длъжност. Отделно от това президент на (целокупна) Македония и на всички македонци звучи много провокативно. Можеше да каже просто "президент на Република Македония" след като не е съгласна с добавката "Северна", ама това си е направо отправяне на териториални претенции спрямо нас и Гърция. Едва ли ще остане без последици. Ще ядат хурката много скоро.
70
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Изглежда министърът е доста по-умен от новоизбрания президент и усеща гръцкия ураган,който ще се стовари върху Северна Македония.Нещата отиват към ново гръцко вето.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Бабичката" е абривиатура на УДБА и е една от най-богатите хора по Вардарско. Навремето на мъжа и дадоха да държи фри-шоповете по времето на ембаргото против Сърбия. После я лансираха във Венецианската комисия по правата. Тя има спечелени дела против България, мисля 3.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Берат срам пред цял свят горките толкова са зле. Не може хем да са българи хем да са гърци. Македония в древността се е обединила с останалите гръцки области известни тогава като градове държави и така са станали една държава Елада или както е известна отвъд пределите на държавата с името Гърция. РСМ няма никакъв шанс да се нарича Македония.
67
2
 
2
 
! Отговори
Изправи се. преди 2 седмици
Толкова е дясна таз ***...
66
1
 
13
 
! Отговори
Аха преди 2 седмици
xaxaxax македонските драми започват голям сеир ще е... И рече Господ да бъдат мадоноидите и след това създаде останалите народи по света
65
1
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
Нека изолацията да започне ... СЕГА!!! Ей у нас дори Бойко Пеевски не е толкова "***" както сам се нарече. Бабичката ще спечели пари и облаги, които няма да може да ползва за сметка на народа си, който ще се върне 33г назад към култа към Бешград, управляван от един хърватски предател, който се наричаше "мЪршал" :)
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До никизатова няма южна македония...да не забравяме,че 1988 г.гърция преименува северните си части на македония и тракия...в този смисъл гърция няма право!
63
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ле-ле мале голям проблем казала македония и сега какво...русия вече превзе втория по-големина град в украйна харков,а американците заявиха;не можем вече да помагаме на украйна,тръмп върви с бодри крачки към белия дом,турция открито заплашва гърция,а албанският премиер еди рама крещи пред хиляди албанци в атина срещу лошите гърци и сега ау ужас някой казал македония!!!
62
1
 
12
 
! Отговори
ники преди 2 седмици
При положение, че 2/3 от Македония се намира в Гърция, тия на какви се правят?
61
7
 
1
 
! Отговори
Маке преди 2 седмици
После тешка битка во баражот, Македониа патува на светско првенство!!! Да живее Македониа!