Лена Бориславова подаде ръка: Възможна е нова коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ

Тя обаче постави условия на Борисов
Обновена: 26 апр 2024 09:03 | 26 апр 2024 09:03, Нели Христова
296
Лена Бориславова подаде ръка: Възможна е нова коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ след изборите ще е възможна, ако се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи и двете партии се придържат към тях. Това даде да се разбере ексшефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

Ако Борисов поеме ангажимент за програми и всеки ден го спазва, и имаме независими конкурси, което е най-големият негов и на Пеевски страх, тогава можем да работим, каза тя пред bTV.

В момента имаме ясен проект на следващи стъпки, които трябва да се извървят, и всеки, който може да го направи, ще може да работи с нас. Пеевски вече доказа, че не е готов, подчерта Бориславова.

Единственото, което подценихме, е обстоятелството, че влязохме в сглобка с ГЕРБ, но не оценихме колко зависими са те от ДПС. Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски, настоя тя.

Отстраняването на г-н Желязков няма нищо общо с неговата личност като човек. Преди 9 месеца неговата личност бе приемлива за ротационен председател на парламента, той не подаде оставка на 6 март, но дори това не е проблем. В абсолютно нарушение на правилата той позволи НЗОК да премине в ръцете на г-н Мавров. Той изпълни заръката на Пеевски и Борисов. За Мавров е публично известно, че има преписки в ДАНС и прокуратурата. Всеки опит за реформа на НЗОК е саботиран, категорична бе Бориславова.

В момента в който се разпадна сглобката, Желязков започна да действа като абсолютен заложник на ГЕРБ и ДПС. Той свика комисия за Турски поток, но не промени дневния ред, за да изслуша бившият шеф на касата. Не може такива действия да остават без последствия, затова и сезираме конституционния съд. Използваме всички лостове на демокрацията, обясни тя.

Знам, че ще се опитват да ни обвиняват, че сме влезли в договорки с "Възраждане", но нас няма да ни видите като Десислава Атанасова да се караме на групата им, нито като г-н Костадин Ангелов, който даваше инструкции на техни депутати как да гласуват. Предложението за свалянето на Желязков бе подписано от ПП-ДБ, решението на останалите партии да го подкрепят, си е тяхно самостоятелно, продължи Бориславова.

ГЕРБ не може да отстраняват легитимно избран шеф на НЗОК и за това да няма последствия, мотивира решението на ПП-ДБ за сваляне на Желязков тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от Избори 2024
Костадин Паскалев: Григорова сама ни потърси за разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
26
 
! Отговори
Дрис Дрис преди 3 седмици
Няма такива случайници, като тия..Дискредитацията на системата стигна невиждани висоти при Кирчо и Асен.
131
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лена, грешиш, Милиционерът се е съюзил ДПС, без агите официално да участват в кабинета. Ако Галя от Козяк 16 наложи мнението си, което е съмнително, калимерата може да се развали, но неофициално те пак ще бъдат съюзници.А Ердоган ни е комшия, докато президент Байдън е доста далече и в края на годината може да напусне политическата сцена.
130
2
 
5
 
! Отговори
Райдю преди 3 седмици
До EMPEROR STYLE CHAIR:То и Арета Франклин се беше дебела,но си беше тя.Не разбирам защо се злобее относно фигурата.Никой не е виновен как се е родил.По акъла изпращаме,нали!
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До стоян, каква е тая партия Величие, за първи път я чувам? Кой й е лидер?
128
12
 
8
 
! Отговори
стоян преди 3 седмици
На 9-ти юни трябва да има мощен вот срещу сглобката ГербДпсППДБ.Трябва масов вот за партия Величие.
127
1
 
5
 
! Отговори
Спиро преди 3 седмици
До Баце:Яли ,пили и се веселили.До тук добре.Въпроса е кой и с какви пари плащаше?
126
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 седмици
До 182 кво дишаш бе аз се задуших
125
2
 
15
 
! Отговори
Исторически парк преди 3 седмици
Най накрая си призна, че е коалиция, а не сглобка ;)
124
21
 
3
 
! Отговори
Лена поне е умна преди 3 седмици
Ония от ГЕРБ са тотални неможачи и неграмoтници. За 12 години от некъдърнoст докараха България до тотален разпад. ПП само за няколко месеца и започнахме да дишаме. Но Лойко Тиквата не издържа да не краде и ги свали.
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Малко политици в българската история са били толкова комични, че чак съвременен фолклор да правят за тях! Браво, Ленче, след години няма да те помни никой, но пък винаги може да си пусне песничката за хиената. Написа история!
122
3
 
6
 
! Отговори
ПП СА ЛОШИ преди 3 седмици
Трябва да гласуваме за добрите - ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН или В. Изберете си. Никога за ППДБ.
121
7
 
2
 
! Отговори
EMPEROR STYLE CHAIR преди 3 седмици
Лена е умна и красива, за разлика от Теменужка Петкова и Деница Сачева, които приличат на ходещи бурета с барут. Сачева беше при Бойко в Панорама преди няколко седмици и като показаха висок кадър се видя как тя беше седнала на крайчето на стола, защото гъ3аpа и беше толкова голям, че не се събира в кинг сайз офис стол.
120
0
 
11
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 3 седмици
Лена е най-добре да спре да пише за каквото и да е било.Тя предаде избирателите когато се кандидатира за депутат и след това веднага напусна,с обяснението,че ще работи за местните избори.Видяхме там колко помогна-не можаха да убедят софиянци,за да имат мнозинство в ОС.Ако беше голям юрист,колкото е самочувствието и щеше да рзабере,че да променяш конституцията с мутри е гавра.Предишната я приеха комунистите,сега техният втори ешалон.Бъдете честни от ПП към избирателите,защото всички са с/у вас.
119
2
 
5
 
! Отговори
МНОГО ЗЪЛ ПУДЕЛ преди 3 седмици
ПУДЕЛ От БОЛИВИЯ вкарва чисто коломбийски отлежал матриял от времената на дон Павлю ел Патрон. Същия този пудел е вербуван от Лена и всеки ден разделя парите от пропаганда на няколко голями купчини - едната е за Рашков, другата е за Кърчо и Кикирчо, добре че бяха ГЕРБ иначе нямаше да знаем нищо за тази истина.
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименГоспод всемогъщи ще прецени кого ще застегне пепеецо свършихте се сами за политиката, с алчността и злобата си. СЕГА НА ИЗБОРИТЕ НАРОДА ЩЕ ВИ ВКАРА В КУЧИЯЯ ГЪЗЗ. ПРЕДИ ВАС ХОРАТА ВИЖДАХА КУСУРИТЕ НА ГЕРБ А СЕГА ВСИЧКИ ВИЖДАТ ЧЕ ПРЕПРАХТЕ ГЕРБ С ВАШИТЕ КОЛОСАЛНИ КУСУРИ НА ФОНА НА КОИТО ГЕРБ ИЗГЛЕЖДАТ ПРИЛИЧНА ПАРТИЯ. НЕМА ВЕЧЕ ДА ЦОЦКАШ ОТ ДЪРЖАВНАТА БОЗКА АРЕ ЧАО
117
3
 
9
 
! Отговори
Франк преди 3 седмици
Тая Мата Космата защо е толкова важна и и се дава такава гласност и внимание?
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП - Продават се за Пари
115
2
 
8
 
! Отговори
До Ленчето преди 3 седмици
Лечне, специален поздрав за теб с песента Пенка от северозападната група Срам и Позор! Всяка прилика с реални лица е чиста случайност.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пп- Плачат за Постове хахахахахахах
113
4
 
8
 
! Отговори
гербер преди 3 седмици
Хващайте пътя!:))