Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки

Възнагражденията са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал
19 май 2024 07:00, Нели Христова
108
Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки
Снимка: БГНЕС

Да работиш в банка е престижно. По-скоро беше, преди десетилетия. Служител в подобна финансова институция към момента не попада в подобна графа. Заплатите са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал. Особено по малките клонове в Родопите, съобщава в новия си брой "Родопи voice", цитиран от "Стандарт".

933 лева месечно възнаграждение се предлага за кредитен специалист в банка, гласи една от обявите за работа в региона. В същото време офертата за санитар с основно образование е за 1250 лева на месец. Дори продавач в магазин ще получава повече отколкото "специалист" в банка – 970 лева. Костюмиран служител в местен офис получава колкото шивачки и камериерки – 933 лева.

Иначе, десетки са свободните места в Бюрата по труда в Кърджали и Смолян. Търсят се учители, лекари, медицински сестри, машинни оператори, сервитьори, готвачи, бармани, ел.техници, администратори в хотели, кроячи, домакини, шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Образование
"Сега ще ти кажа как е правилно, после - как да го напишеш на изпита"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
Росица преди 1 седмица
В банките хич не са се преработили, още повече печалбите на тези институции са колосални. Септември 2023 г. платих последната си вноска по ипотечен кредит, и чак сега май 2024 г. получих документа си за анулиране на ипотека. Правете сметка колко време им е отнело за тази дейност...
101
0
 
2
 
! Отговори
Крати преди 1 седмица
Това е бизнесът в България. Едни експлотатори. Няма хора и няма да има хора... хората са в чужбина, където им плащат по-нормално. Големите бизнесмени тука с крадените предприятия не могат да си оправят дори служителите... Некадърници! Всичко наготово и пак нищо! Некадърници!
100
0
 
5
 
! Отговори
Стойчев преди 1 седмица
Не са единствените, има и други. В МВР например служителите по ЗДСл получават 250 лв за облекло и 20 дена отпуск и няват пари за храна. Чистачки, портиери, огняр, калкулант и др.работници ЛРТП получават по 800лв за дрехи и 35 дена отпуск и ежемесечно по 300 лв за храна. Но това е с умисъл. Грозното е, че противопоставят хората и стигат до там да си гледат един на друг в канчето. Факт, е - само БГ (доказано в МВР) наказват хората, които са учили повече.
99
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Понякога чистачката е по-важна от шефа. ВицРешили ЕС да интегрират човекоядци ако обещаят да не ядат хора. Обеща ли те интегрирали ги и работят. Отива един ден шефа на канибалите и пита кой можа да изяде точно пък чистачката? Кой е този ***? Цял месец ядохме мениджъри, ИТ специалисти и никой нищо не разбра докато не изядохте чистачката.
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално е работникът да получава повече от шефа си.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората не обичат физическия труд и предпочитат за 900 лева да не работят и да седят. Даже за 10 хиляди от физически труд няма да напуснат работата си за 900 лева.
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То половината банкови служители не работят с клиенти на банката, ама хайде да даваме акъл.
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Работниците трябва да получават повече от шефовете си и офисните седящи бикове. Така беше при социализма.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КПД-то е от значение- чистачка 100000000 кв м ден ,банков лемур - 2-3 клиенти семично.
93
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
АБСОЛЮТНО ВЯРНО!
92
1
 
2
 
! Отговори
Анка преди 2 седмици
Аз работя чистачка в енергото и взима повече от доктор
91
2
 
14
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 2 седмици
Не се учудвам. Как ще има пари за служителите когато банките се стремят към максимални печалби.Ръководсвото взима фантастични заплати,а служителите ( работните пчелички) нищо. Принципа на кошера и търтейте.А и се чудят какво такси да взимат в името на печалбите.Нормално за България където работодателите са забравили кой е този който им създава печалбите.
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
майстор плочкаджия съм и изкарвам по 7-10 само от бани в София. Налага ми се дори да отказвам поръчки. Мога и до 15 да направя ама трябва да бачкам и съботанеделя. Лятото не ме търсете - на Гърция съм!
89
3
 
16
 
! Отговори
Чувал Харари преди 2 седмици
Магазинерките в хранителните магазини вършат по-полезна работа от банкерките. И по-трудно ще ги замени изкуството на интелекта
88
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
защо такава дискриминация, според мен чистачките и продавачките носят повече полза за обществото от банковите служители
87
10
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 2 седмици
Поредната лъжа!БАНКИТЕ СКУБЯТ НАЙ-МНОГО НАРОДА И БАНКОВ СЛУЖИТЕЛ С ПОД 2000 ЛВ ЗАПЛАТА НЯМА!!! ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ЛЪЖИ ЕВРЕИ ГНУСНИ!
86
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С какво труда на един банков служител е повече от труда на продавачката или чистачката? Да не би работата им да е по тежка, отговорна или по изморителна ?
85
1
 
24
 
! Отговори
пробвал преди 2 седмици
Работа отново в бг банка - не, благодаря! Спукват ти *** от работа и постоянно ти се набива в канчето как трябва да си гониш таргетите и ако успееш да ги направиш, което е много трудно - то ей така се продават на клиентите кредитни карти, застраховки и пр. тогава си взимаш процента и то в края на месеца отново ти се напомня как не си успял да постигнеш пълния таргет и така натиска продължава и в следващия месец... говоря за офис на банка в случая в Бургас, може да си докараш до около 2000лв
84
1
 
33
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
значи 933 лв. заплата а!? За банков служител? И после в БГ работодателите се чудят ще имали проблеми с намирането на работници! И аз се чудя! Ама що така тия "добри" "работодатели" да имат проблеми с намиране на рби, ааа пардон пардо работници!? Бе бе кажете ми дайте акъл що така тия работодатели имат такъв проблем с намирането на работници! Някой сеща ли се защо така????
83
2
 
17
 
! Отговори
за първи път чувам преди 2 седмици
че в българия имало чистачи,не са ли всички от директор на горе,не бяха ли чистачите по чужбина,нещо не се връзва