ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея

Обвиниха партньорите си в едностранни действия
21 мар 2024 13:40, Александър Попов
249
ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" излезе с позиция в създалата се политическа криза и разрушен диалог между водещите две коалиции. Според тях отговорност за създалата се ситуация носят от ГЕРБ-СДС и трябва да поемат своята отговорност и да предложат план за излизане от кризата. Ето и позицията:

"Изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. В последните 9 месеца ние бяхме започнали да изграждаме базово доверие върху няколко основни принципа:

1. Мандатите се реализират като национални, което означава – общи;

2. Всички решения относно състава на министерски съвет се взимат съвместно от премиера и вицепремиера;

3. Всички компромиси са оправдани само до толкова, доколкото гарантират реформи и са в интерес на цялото общество.

Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите.

Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес.

Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост.

На 19 март 2024 г., Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано споразумение за общо управление и без окончателно съгласуван състав на министерски съвет. С това действие беше драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза.

Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте.

Вие сте на ход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
1
 
! Отговори
До 206 преди 2 месеца
Благодаря другарю, че разкри истинското лице на ПП-ДБ - проруско и пропутинско!
215
0
 
1
 
! Отговори
ПП-ДБ я създаде! преди 2 месеца
Не може да си втори на изборите и да искаш цялата власт да е за теб и ти да определяш правилата! Самозабравихте се!
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А сега де ? " Кой ми се изпусна в гащите" не стига че не искат да спазят това което обещаха сега ГЕРБ са виновни! Крив им е състава на правителството в ротация Габриел ,това е цялата истина!!!! Викаха, крещяха, блокираха държавата , създадоха хаос 2 години в най тежкия момент в света -коронавируса, само и само да влязат и вземат властта . Кълняха се "НЕ НИКОГА С БСП ", "НИКОГА С ДПС ", "НИКОГА С ГЕРБ" и трите клетви прегазиха . Изпраха Пеевски , Борисов ...Имаха си десен президентски кандидат само 3.68% НЕ ГО ИЗБРАХА, ПРЕИЗБРАХА "КОМУНИСТА "РАДЕВ.
213
0
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 месеца
До Просто Киро,планът е много ясен,отиваме на избори и каквото каже народът.
212
5
 
9
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Толкова - унищожиха, окрадоха , разпродадоха България на части. Заминават си , по физиономийте им личи, че искат още, ама няма как.
211
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не знаеше, докато Габриел връчваше мандата на Радев,че имало криза! Чак след изявлението на ППДБ, кризата пристигна..
210
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Странно се държат ПП, бързат да дадат оставката на правителството, а продължават да управляват с пълна пара. Увеличават заплатите на БАН, на отбраната и военните, раздават си сгради за партийна дейност. Денков е в Брюксел за два дни, тези хора се интересуват само от власт и пари. Кой ни ги натресе ....
209
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
цирк цирк цирк
208
5
 
12
 
! Отговори
митя преди 2 месеца
клоуни кои започна пръв ,Каква беше договорката Ники просветен министър и Вице , Ама никито не може тои се срамува от просветата тои иска да патува ама ядец,при нови избори аиде на опашката и ще ревът кански хак им е
207
7
 
16
 
! Отговори
Извинение преди 2 месеца
Извинение хулигани! Кокорчо е за съд със яко финансово обещетение. Кокорчо вън от ПП.
206
1
 
10
 
! Отговори
ЦИРК 2.0 преди 2 месеца
Предполагах, че ще има цирк преди да съставят новото-старо прарителство - Сглобка-2, но този път ме изненадаха. Сценаристите на Слави Трифинов ряпа да ядат. Сглобка ще има, а до тогава всеки може да се наслаждава на "безплатния" театър, който ще ни излезе твърде скъпо.
205
5
 
10
 
! Отговори
буци ги кюретажира преди 2 месеца
Тия , гламавите са вече в гърчове пред умирачка .
204
10
 
10
 
! Отговори
Никакви отстъпки ! преди 2 месеца
Никакви отстъпки пред герб ! По-добре избори, по-добре коалиция с комунистите, с ДПС или дори Възраждане, отколкото c герб.
203
3
 
9
 
! Отговори
опааа преди 2 месеца
Та цените сегашни кой ги сътвори?
202
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АСЕН ВАСИЛЕВ Е ЗАДЪЛЖЕН ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ВЪРНЕ 5 МИЛИАРДА И НЕЩО ВЗЕТИ ОТ НЕГО ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА И ПОХАРЧЕНИ НЕЗНАЙНО ЗА КАКВО ЕНЕРГЕТИКАТА Е В КОЛАПС СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ АСЕНЕ ПОМНИШ ЛИ КАК ЛЪЖЕШЕ ЧЕ ИМАЛО 8 МИРИАРДА ТЕЧОВЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ БЕЗНАКАЗАНО СИ ПРАВИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ С ФИНАНСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
201
8
 
17
 
! Отговори
Да си припомним, че преди 2 месеца
някой беше казал приблизително следното за ПП-тата - цитирам - "ДОЙДОХТЕ ОТ НИЩОТО И ПАК ТАМ ЩЕ ОТИДЕТЕ". Момента май настъпи благодарение на обрат_ния кокор_чо. Решиха да ловят риба в мътха вода и се облажат, но се оказа, че и за рибари не стават камо ли за държавници.
200
7
 
18
 
! Отговори
Наглостта на това преди 2 месеца
момченце и на другите Харвард и няма граници.Поне разбрах от самочувствието им,че всички други сме някакво долно племе,което се осмелява да им противоречи.Учудвам се колко достойнство и робска психика трябва да имаш за да им симпатизираш.
199
7
 
19
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Алчни,нахални,нагли,гйонсурати,хитреци и тарикати.Това е ПП/ДБ.Изнудваха ГЕРБ/СДС и си мислеха да ги разтакават и разиграват до последно,но това не е коалиционна политика,а хитруване на дребно.Жалки са пред ДПС и станаха за смях.Мислят за по умни от всички други партии. Достатъчно ги търпяхме.Наистина е време за нови избори и....кой от къде е.
198
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що бе, планът за преодоляване на кризата беше представен от М. Габриел на 18.3.2024. Като не ви отърва, оправяйте се! Непрекъснато се стремите да унищожите ГЕРБ, а от там търсите подкрепа. Това ГЕРБ за садо-мазохисти ли ги имате!
197
6
 
1
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 2 месеца
Колкото и да съм си от ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ, внучката ми си е 1/4 РУСКИНЧЕ. Товаизобщо вне е причина, за да харесвам политиката на г-н ВЛАДИМИРОВИЧ. НО ПЪК, милиардерка ще я направя. ЗАЩОТО СИ МИ Е ЕДИНСТВЕНАТА. С баща БЪЛГАРИН. АМИ, син си ми е. НА КОГО ДРУГИГО ДА СИ ГИ ОСТАВЯ милионите, ОСВЕН НА НЕГО. Той отдзавна не ми иска пари. НИТО ПЪК, аз на него. Но пък, има си неща, които са си вечни. ТЯ ВНУЧКАТА МИ СИ Е МОЯ, НО И НЕГОВА ДЪЩЕРЯ.