Русия започва да усеща, че печели в Украйна

Киев е много важно да запази това, което има в момента
7 май 2024 07:00, Нели Христова
281
Русия започва да усеща, че печели в Украйна
Снимка: БГНЕС

"Забавянето на одобрението от страна на САЩ на помощта за Украйна подкопа способността на украинските войски да се сражават. Русия започна да усеща, че печели". Това е коментирал Адам Смит, американски конгресмен и представител на демократите в комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, заяви в интервю за Foreign Policy.

Американският служител подчертава, че последиците от забавянето на одобряването на помощта за Украйна от страна на Конгреса на САЩ наистина са подкопали способността на Украйна да се сражава, както и морала на украинските военни.

"Нищо не подкопава морала повече от липсата на боеприпаси, когато усещаш, че каузата ти не е толкова обещаваща, колкото би ти се искало да е. Затова смятам, че беше изключително вредно да се чака толкова дълго, а от друга страна, психологически Русия усеща, че печели. Може ли новите доставки на помощта да променят тази ситуация? Несъмнено. Целта и политиката тук е да спрем Русия и да я убедим, че не може да завладее Украйна, и да я принудим да седне на масата за преговори. И това е най-добрата ни надежда за спасяване на Украйна в момента", обяснява той.

По въпроса дали Украйна има шанс да си върне загубените територии, Смит заявява, че е реалистично Украйна и съюзът от над 50 държави, който я подкрепя, да изградят достатъчен капацитет, за да запазят това, което имат сега.

"Администрацията на Байдън и някои други среди не искаха да говорят за това, защото не искаха да признаят, че Украйна ще се откаже от някаква територия. Мисля, че в действителност трябва да кажем точно това: Никога няма да признаем, че Русия по право притежава Крим или по право притежава Украйна. Но има много различни начини да се справим с това, освен да кажем, че няма да спрем войната, докато не си върнем тези територии. Мисля, че трябва да бъдем по-агресивни в опитите си да намерим начини да преговаряме директно с Русия, за да прекратим войната в Украйна", продължава той.

Според Смит за оцеляването на Украйна е много важно да запази това, което има в момента, да не загуби достъпа си до Черно море и да предотврати заплахата за Киев.

"Ако имате това, имате суверенна, демократична държава, а това е огромен успех. Познавам много добре украинската и източноевропейската политика [и идеята], че трябва да си върнем всичко това. Че руският президент Владимир Путин трябва да падне. Да, в един идеален свят, разбира се. Но в реалния свят мисля, че трябва да бъдем по-реалистични по отношение на избора, който трябва да направим. Аргументът на сенатор Д. Д. Ванс, към когото изпитвам само пренебрежение, че трябва просто да оставим Русия да получи каквото иска, е доста глупав. Да спрем всякаква подкрепа за Украйна, защото "дори и да им дадем всички пари, те никога няма да могат да си върнат Крим". Е, какво ще кажете да си задържат това, което имат? Какво ще кажете за това да нямаме Русия в Киев? Мисля, че това си заслужава да бъде подкрепено", заявява служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от Русия
Кремъл привика и френския посланик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да спасим руснаците от Украйна. Останалите не ни интересуват.
193
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Газпром фалира, не си играе на "усещане" :)
192
20
 
12
 
! Отговори
Папудов преди 3 седмици
Денгите на путев свършват. И чужди и свои са го предупредили че ако войната не спре възможно най-скоро, расиюшка полита в пропастта през 25та и 90те на холопите му ще им се струват благодатни.
191
15
 
24
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 седмици
Моля всички укрофили ,американофили ,натовци-атлантици и обикновени евроджендърси ,да посетят фашистката бърлога Оссрайна ,преди тази коч.ина да е срината.Чудесно ще бъде и пияните укродезертьори да бъдат натирени обратно ,защото съсипват курортите ни и живеят на наш гръб вече 3години.Да избършат сълзите на еврейчето/комик Зельо , и да гушнат...букета.
190
21
 
9
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 3 седмици
Смит заявява, че е от американското Възраждане и Мутрофанова му праща записи..ха.ха И копейкин заявява ама кой му вярва..ха.хаСлава на Украйна.
189
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е та това го видя целия свят! Има тука двама-трима, вероятно платени, които с безброй коментари се опитват да ни убедят колко била лоша Русия, а колко добър Байдън, ама и тях скоро ще им спрат дотацийките, както и на Зеления белото!!
188
2
 
17
 
! Отговори
Коментар по заглавие преди 3 седмици
Едва сега ли? А до сега на сляпо ли се биеше РФ? т.е. без никакви стратегия и цели, без особена мотивация и най-вече без икономика и индустрия? Сиктир, бе! :D Капитан Очевидност най-сетне се намеси.
187
14
 
0
 
! Отговори
до реалист преди 3 седмици
Това дето го разправяш го обясни на путинските чмобики, да ги успокоиш малко, че те никак не смятат че хаймерсите и атакамсите вредят на укрите. И в момента все по трудно се навиват за месни щурмове, а като ги подпукат пак с касетните боеприпаси, може да видим ВОСР2 посред лято.
186
1
 
12
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 седмици
Франция участва в церемонията заедно със Словакия и Унгария. Макрон какъв артист е не е истина... Просто бизнес мюсю...
185
4
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
До Тити П.:Овчийй ,от ФАЩ идат само дългове ,войни и гадни църниляви господари!!!На говедарите им пука за ов.чия ти мозък ,колкото за тоалетната хартия след изхождане!!!Вече две години гноясалите краварофили като теб ,чакат някакво оръжие ,но нимарсите ,абрамсите ,брадлитата и касетъчните бомби само увеличават труповете на укропитеците.Слава на Русия!Долу ФАЩ и родните продажници!
184
15
 
6
 
! Отговори
(^.^) преди 3 седмици
рaCCия да си готви чували за трупове, че Украинската територия скоро ще бъде прочистена от натрапниците, просто въпрос на нова доставка с боеприпаси и оръжия и колкото повече руски солдати ще има там, толкова повече тор за земята ... !!!
183
9
 
23
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 3 седмици
Мразя безплатно всички натовци ,евроГейци ,краварофили ,атлантици и особено укрофилите!Тази продажна безполова маса води страната ни към краварско рабство и унизителен еврослугинаж.Всички прислужници на ФАЩ ,платили милиарди на господарите си ,изпратили оръжие на фашистите ,събарящи паметници и хранещи навлеците от Уссрайна по курортите ни , заслужават само едно:Тежки присъди и вечно презрение!
182
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БРИКС - съюз на първата Китай, третата Индия, петата Русия, седмата Бразилия икономики в света. Тука още е забранено да се каже, че САЩ отдавна не са първата икономика в света и все повече изостават от Китай. ето ли линк към англо-американската уикипедия хахахахаhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)
181
15
 
7
 
! Отговори
Тити П. преди 3 седмици
Путлеракис прави последни напъни да го снесе. В края на 44та хитлер също е минал в настъпление за кратко, преди да го довършат окончателно. Оръжието от щатите иде и путерасчетата да си четат молитвите и да викат гундяев да им направи шаманска магия против касетъчни заряди, в това им е последанта надежда.
180
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ИСторикЗеленски след като отмени изборите вече не е ли диктатор, о капацитете всичкознаещ избирателно платено?
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ИСторикаааа, дойде ли си на името... какво да се коментира с един човек като теб, който е назначен и няма право на собствено мнение. Какво е значението на пропагандните ти димки, които препубликуваш всеки ден. Никой не се интересува от тях. Щом си стигнал до тая работа, дерзай. Дано ти вдигнат заплатата. Но не ти я плаща запада, а пак е изцоцкана от българския народ тая парица.
178
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ето го бвп и паритета на покупателна способност - Иран стреля по Излаел 300 ракетки и дронове на цена 100 милиона долара. Израел със западна помощ сваля 90 процента от тях като разходва ракети на стойност един милиард. Затова е и западната алчност да експлоатира изтока и третия свят. Тука центаджиите що не сметнете колко сме дали ние бедния български народ на братята американци, чиято опарка е че ни пазят от някаква мнима евенуална може би руска може би някаква друга агресия някога бла-бла
177
8
 
4
 
! Отговори
ИСторик преди 3 седмици
До Анонимен 180 Руските лъжи не вървят. За дейността на руските окупатори спрямо "коренните народи" може да се напишат 100 книги. Спрямо кримските татари, спрямо българите, спрямо украинците и дори спрямо тези руснаци, които не се подчиняват на диктатора в Кремъл.
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Путин отива в Гаагаисториче стига се преименова, това е опорката. Жалък си
175
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия няма как да е джудже пред запада. Запада единицата продукция струва много повече отколкото същото нещо в Русия. Брутния вътрешен продукт при съпоставка е нереален. Реален е паритета на покупателната способност. Русия не ламти към запада,2 запада ламти и обсажда Русия. Щото няма суровини и икономиката им без суровини загива. Не са случайни масовите протести на запад, със социални искания и за мир. Те не се отразяват но ще се отразят на изборите за европарламент.