Локо Сф и Ботев Вр не се биха, завършиха 1:1

"Пирин" взе точка срещу "Етър" в добавеното време
17 май 2024 20:42, Анисия Иванова
1
Локо Сф и Ботев Вр не се биха, завършиха 1:1
Снимка: БГНЕС

Локомотив София и Ботев Враца извъртяха 1:1 в битка за оцеляване в Първа лига. Двата тима показаха много желание и хъс, но и предпазливост в срещата от 33 –ия кръг на родното първенство от плейофите в Групата на изпадащите и не успяха да се победят и неизвестните около изпадащите очевидно ще продължат до последния кръг.

Симеон Мечев откри резултата на „столичните железничари“ в 31-ата минута. Спас Георгиев изравни за врачани още в 35-ата минута. До края не паднаха повече голове, а в добавеното време на двубоя в столичния квартал „Надежда“ Красимир Милошев получи червен картон и домакините завършиха с 10 души.

С прибавената точка тимът на Красимир Балъков запази 12-ата си позиция с 33 точки. Локомотив София обаче е само на 3 точки от 14-ата позиция, която праща на бараж за оцеляване, заемана към момента от Хебър Пз. Малко по-късно хората на Любослав Пенев приемат Берое, който вече диша по-спокойно и реално си осигури оцеляването в Първа лига. Ботев Враца е 15-ти с 29 пункта, но продължава битката за спасяването си след четвърти мач без загуба.

В другата среща от тази вечер "Пирин" (Благоевград) се докопа до драматично равенство 2:2 като домакин на "Етър". "Орлетата" спечелиха точката в 3-ата минута на добавеното време, а "болярите", които вече изпаднаха от елита, се разминаха с първа победа като гости от цели 259 дни, след като бяха осъществили обрат до 2:1 в тяхна полза.

Любопитното е, че автори на 3 от попаденията на стадион "Христо Ботев" в Благоевград станаха футболисти на "Етър". Първо Принс Мбаке си вкара автогол в 4-ата минута, с което домакините поведоха. Само в рамките на 3 минути след почивката обаче "болярите" стигнаха до шокиращия обрат, нокаутирайки съперника си. Първо Иван Василев изравни в 62-ата минута, а след това Йоаким Карсела донесе пълния обрат в 65-ата минута. Все пак "Пирин" взе поне една скъпоценна точка в битката за оцеляване след гол на Арно Лузайадио в 3-ата минута на добавеното време.

След поредната издънка в плейофите, "Пирин" също утежни положението си. Благоевградчани са 13-ти с 31 точки, но само с пункт над позицията, която праща на бараж да оцеляване и на 3 от директното изпадане във Втора лига. До края остават два кръга. "Етър" е последен със скромните 16 точки.

Още за срещите - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Пиринлокомотивфутбол
Още от Свободно време.
Шампионът Динко Желязков споделя защо е важен спортът
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Идея преди 2 седмици
Е що не са се били? Могат да хванат тогава някоя смотана с цайси в парка и заедно да я набият нея. Така де, да не са капо.