ЦСКА и Крумовград направиха зрелищно равенство 2:2

Точката изведе "червените" временно на втората позиция
18 май 2024 20:20, Анисия Иванова
4
ЦСКА и Крумовград направиха зрелищно равенство 2:2
Снимка: БГНЕС

ЦСКА София и Крумовград направиха зрелищно равенство 2:2 в 33-ия кръг на Първа лига. Домакините създаваха лесно положения пред вратата на Янко Георгиев, но точността в завършващия удар им попречи да се поздравят с успеха. Гостите от своя страна успяха да се възползват максимално от грешките в отбраната на "червените" и могат да бъдат доволни от точката.

В третата минута гостите отбелязаха гол, когато Патрик Луан бе намерен от Александър Колев в наказателното поле и с глава преодоля Бусато за 0-1. Последва дълго преразглеждане с ВАР при което в крайна сметка голът бе признат.

В 29-та минута „червените“ успяха да изравнят, когато Тобиас Хайнц намери влизащия на скорост в наказателното поле Джонатан Линдсед, който с премерен удар прати топката в мрежата на Крумовград. В 34-та минута пас зад защитата на ЦСКА изведе двама футболисти на Крумовград срещу Бусато, който успя да парира удар по диагонала на Колев. В ответната атака комбинация между Хайнц и Скаршем завърши с удар на последния, който мина на сантиметри от страничната греда.

В 41-та минута съдията Андреев отсъди дузпа за ЦСКА за игра с ръка в наказателното поле на Матей Шимич. Джонатан Лидсет обаче прати топката покрай лявата греда на Янко Георгиев.

След подновяването на играта центриране на Скаршем намери Фаетон в малкото наказателно поле, който с глава направи 2-1 за домакините. В 55-та минута обаче Патрик Луан се измъкна от Христиан Петров и останал сам срещу Бусато, плъзна топката покрай вратаря за 2-2.

В 76-та минута влезлият като резерва Асприля имаше претенции за нарушение в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. Шест минути по-късно Скаршем имаше чудесен шанс след удар от движение, но Янко Георгиев реагира с чудесен рефлекс.

Точката изведе "червените" временно на втората позиция със 67 точки преди утрешния мач между Черно море и Лудогорец. Крумовград остава с 49 точки и доиграва сезона без напрежение.
 

Още за спорт - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЦСКАКрумовград
Още от Свят
ЦСКА: Глобата от УЕФА е платена, лицензът не е застрашен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
фен преди 2 седмици
ретроградния меркурий е виновен
1
2
 
9
 
! Отговори
Драго да ти стане преди 2 седмици
Гледам имената на играчите - прекрасни български отбори ...