Норвежец вкара четири гола на Реал Мадрид

Александър Сьорлот отбеляза три от тях само за 8 минути
20 май 2024 14:43, Петър Бойчев
1
Норвежец вкара четири гола на Реал Мадрид
Снимка БГНЕС

Докато напоследък всички говорят норвежкия нападател Ерлинг Холанд и чудесата, които прави в Манчестър Сити, днес в световните заглавия влезе неговият сънародник Александър Сьорлот.

А причината е, че той заби цели четири гола във вратата на Реал (Мадрид) в един драматичен мач с осем попадения. Макар двубоят да бе без значение за Кралете, те направиха истинско шоу при гостуването си на Виляреал, завършило при резултат 4:4.

А властелинът на това шоу бе именно Сьорлот, превърнал се в общо 11-ия играч в историята, вкарвал четири гола във вратата на Реал. В последните 67 години обаче това бяха правили само четирима - Диего Милито с екипа на Сарагоса през 2006, Роберт Левандовски с Дортмунд през 2013, както и Тати Кастеланьос от Жирона тази година.

Сега в тази класация се нареди и Сьорлот, който освен общо четири гола, успя да вкара три от тях за впечатляващо кратко време от само осем минути.

А нищо не предвещаваше нещо подобно, защото Реал се оттегли на почивка с аванс от 4:1 и пълната увереност, че ще спечели последното си гостуване през сезона, при това по категоричен начин. Арда Гюлер на два пъти, Васкес и Хоселу се разписаха за Кралете, а голът за Виляреал в 39-ата минута отбеляза Сьорлот.

Никой обаче не очакваше това, което ще се случи в първите десет минути на втората част, защот в тях Александър Сьорлот наниза още три попадения и направи резултата 4:4.

Той остана и краен, но пък Виляреал трябва доста да съжалява, че не постигна знаменит обрат, защото имаше достатъчно шансове да го направи.

Кръг преди края Реал има актив от 94 точки. Със сигурност на второто място в класирането ще бъде отборът на Барселона, който днес победи Райо Валекано с 3:0 и събра 82. Топ 4 с места в Шампионска лига оформят Жирона и Атлетико (Мадрид).

Сигурно европейско участие очаква Атлетик (Билбао) не само като носител на Купата, но и като пети в класирането, а в Лига Европа отиват и баските им съседи от Реал Сосиедад.

Представител на Испания в Лигата на конференциите ще бъде отборът на Бетис, който въпреки поражението си от Реал Сосиедад бе облагодетелстван от факта, че Виляреал не вакра пети гол на Реал.

Днес станаха ясни и изпадащите в Ла Лига, като и трите тима са от Андалусия. Към Алмерия и Гранада се присъедини отборът на Кадис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Тенис
Григор Димитров запазва мястото си в топ 10 в света
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще стане голмайстор на Ла лига тази година, преди няколко беше станал и голмайстор в Супер лигата на Турция със Трабзонспор.