Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков

Бившият енергиен министър иска акция “Плямпачите”
30 юни 2010 16:34, Красимир Ангелов
289
Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков
Снимка: БГНЕС

“Само около четири процента от увеличението с близо 25 на сто на цената на природния газ е свързано с клаузата по договора за транзита с "Газпром", сключен от предишното правителство”.

Това обясни в парламента бившият министър на икономиката и енергетиката и настоящ депутат от "Коалиция за България" Румен Овчаров.

Той бе категоричен, че останалите проценти от увеличението са "следствие от подвизите" на министър Трайчо Трайков по задържане на цената на природния газ, неприлагането на механизма на формулата от предишното увеличение и от елементите по нея.

Бившият ресорен министър обясни, че преди 5 години "Газпром" и Русия са поискали природният газ да се плаща по пазарни цени.

Поради тази причина българската страна е взела решение, че е по-добре да се предоговорят условията на договора, за да се постигне плавно повишаване на цената.

“Ако го нямаше новия договор, от 1 януари 2011 г. цената на природния газ трябваше да се увеличи с около 30 процента и то независимо от всички останали увеличения, които сега се извършват”, продължи Овчаров.

Червеният депутат иронично предложи на премиера Бойко Борисов да бъде извършена операция "Плямпачите".

Още по темата

Според него "на няколко души трябва да им бъде отнет звукът" и тяхното мнение да не се слуша от обществеността и от министър-председателя, защото вредят и "от плямпането" им има вреда за държавата.

От своя страна бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че с подписването на новия договор с "Газпром" България е избегнала криза, каквато претърпя Украйна.

“До 2013 г. единственият шанс за доставка на газ се нарича "Газпром", заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
2
 
! Отговори
ник преди 14 години
Добре го каза Овчаров,плямпачите.
260
0
 
2
 
! Отговори
hm преди 14 години
веселото е че тоя готин пич дето ни управлява плюе по т.нар комунисти а фактът че една част от противоречивото му минало бе свързана с охраната на "първия"- което предполага като минимум доверие от всякакъв характер нещо бега от погледа на "мислещия гражданин" - и въобще четете новини и гледайте тв - има ли гол *** за е...не винаги се намира и одървен к...
259
2
 
8
 
! Отговори
Америка ни разрушава преди 14 години
Правда,то вече става по-зле и познай защо?Защото си мислите,че може да живеете както в Америка.Да ама не.Америка ни съсипва.Промишленоста,земеделието всичко е съсипано от америката и продължава да ни руши,ти и всички гъзоблизци на америка сте едни предатели,защото от нея добро не сме видяли,напротив виждаме до къде стигна България последните 20г откакто прие американски план за развитие.Докато се точите на американски заплати,България ще изчене от картата,на *** от САЩ не им пука за България
258
8
 
3
 
! Отговори
правда преди 14 години
Може и по-зле да стане, ако комунистите се върнат на власт.
257
2
 
7
 
! Отговори
Ще става и по-зле преди 14 години
Само и само да не излезне партията ви виновна(ГЕРБ)изопачавате нещата.Не сме фенове на отбори,а сме граждани на България.В случая не им е виновно предишното правителство,сами са си виновни.А ще става и по-зле,ако продължават да излагат на риск нашите интереси за сметка на американските.
256
4
 
1
 
! Отговори
правда преди 14 години
В Правда има статия за Овчаров. В нея се казва че благодарение на него и негови другари Русия е спечелила над $ 2 млрд. от енергийни проекти в България. Това са пари за две атомни централи а ние нямаме и 1/8 от централа. Но вижте му доволната усмивка, комисионните са сладко нещо.
255
1
 
4
 
! Отговори
Фактите са си факти преди 14 години
Е тва е да си *** и ***.Пише си го,ама кой да чете.4% е увеличението по договора!!!Останалото е благодарение на новия кабинет и Трайчо Трайков.21% са Благодарение на ГЕРБ.Не си пишете измислици,фактите са си факти.
254
0
 
6
 
! Отговори
И по-зле може преди 14 години
4% от 25% са от подписания договор.Останалите 21% увеличение са заради "ПОДВИЗИТЕ НА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ" !!!!Пак излезна на яве PR,който си правеха някой министри.И по-зле може,ако продължават да гледат само американските интереси,а с ПР глупости и измишльотини лъжат народа.
253
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Името на РБ се сменя на ГБ = газпромска Българияда живей
252
2
 
1
 
! Отговори
Сет преди 14 години
Вижте пост 240, 242 и 243 - ПЕронкова...Исках да покажа как лесно се манипулира и как просташки, но ефективно го правят и политиците - че мразят комунистите, на тях пък, че само върхушката им е престъпна, обещават пенсии, зъбни протези, да накажат лошите.. И лъжата има двойно повече одобрение от посочилите истината 242 и 243. Ами ако бяхме на избори, щях да ги отвея.Не може така !
251
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гамизов каза още, че в някой хотел във Виена се договарят рушветите с Газпром". Ще се договорят и сега и ще се сдобием с поредния договор за газ. Докато не се разчисти тази политическа класа на прехода - едните се наричат леви, а другите десни - няма да се оправим скоро", допълни лидерът на Гражданска лига.
250
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещо мнго са доволни комунистическите мафиотчета! Май свежи парички ще постъпят в партийните касички след увеличаването на цената на газта. Естествено и личните сметчици ще понабъбнат. А другаря р.овч. вместо да ръси мозък , да вземе да направи една табличка с европейските цени на газта , тока , хранителните продукти и т.н. и да ги сравни с българските. А след това да направи една табличка със средната заплата във водещи европейски страни , и ако намери разлики да си напъне мозъчето и да помисли откъде идват те !!!
249
0
 
4
 
! Отговори
Mute преди 14 години
Отнемете му звука на тоя
248
1
 
5
 
! Отговори
бай Жозеф преди 14 години
Затуй не си купих на времето газови уреди за дома.
247
1
 
2
 
! Отговори
za 271 преди 14 години
някой гризна дървото........
246
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първанов и Алиев се съгласиха за приоритетното значение на газопровода "Набуко". Двамата обаче поискаха реализирането на европейския проект да бъде ускорено.Азербайджан, който разполага с най-малко 2 трилиона кубически метра природен газ, се превръща в един от най-ухажваните партньори в енергийния бизнес. Преди срещата с българската делегация, Алиев разговаря с представители на Сирия и на Газ дьо Франс.
245
1
 
1
 
! Отговори
za 259 преди 14 години
по скоро ако е гъст с хамериканците защо не ни продават газ ? ами това е поредния мит на червените кхмери.............за тяхна вътрешна консумация
244
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дали так ще се усмихва, като го закопчеят ?
243
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Към "братушките": - Не щем бате по братски - искаме по равно... - по колкото надругите - по толкова и на нас...
242
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако пазарът беше либерализиран и имаше много доставчици на газ, а не само монополиста Булгаргаз, нямаше да има такива изкривявания и икономиката ни да е толкова уязвима на подобни шокови поскъпвания на енергийните цени, каза Данев.