Пък Пакистан бил част от България...

И още "остроумия" във втората част на сборника Dumb Britain
24 ное 2009 16:15,
52
Пък Пакистан бил част от България...
Снимка на корицата на Dumb Britain: private-eye.co.uk

Британският The Daily Telegraph публикува десетте най-глупави отговора на участници в английски теле- и радиовикторини.

Списъкът е изваден от излязлата през ноември втора част на сборника Dumb Britain.

В десетката попада участник от историческата радиовикторина на BBC Radio Merseyside, който на въпроса как се е наричал Хитлер, отвърнал: "Хайл".

Радиослушател, позвънил във викторина на тема изкуство в радио 2CR FM, заявил, че сводът на Сикстинската капела е рисуван от Леонардо ди Каприо.

Участник в политическа викторина на Viking FM, когото попитали кой е бил премиер преди Тони Блеър, без колебание отвърнал: "Джордж Буш".

В телевизионната викторина The Weakest Link един от участниците заявил, че древните римляни говорели на гръцки език.

В географска викторина на BBC Radio Bristol прозвучал въпросът в коя европейска страна се намира вулканът Етна. Участник отговорил „Япония“, а когато водещият му напомнил, че става дума за европейска страна, човекът се коригирал на „Мексико“.

Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година, а според един състезател столицата на Куба е Белгия.

Първата част от сборника Dumb Britain излезе през пролетта на 2009 г. В нея също влизат цитати от британски теле- и радиовикторини, включително и отговор на участник, който казва, че Шестдневната война между Египет и Израел е продължила две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Партай Геносе преди 14 години
Именно затова един от синовете на Кубрат се заселва със своите Българи в Керамисийското поле около днешна Битоля, близо да столицата на Македония. Това ще рече че той идва при своите сънародници които заедно са тръгнали с Роксана на онзи далечен път.Претенцийте на Македонците и техните измишльотини че са роднини с племето Хунза от Северен Пакистан са базирани точно на тази истина, а именно че македонците са ПРА-БЪЛГАРИ !!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Партай Геносе преди 14 години
Детето е казало една абсолютна истина, вещо скривана досега от псевдо-историците на КПСС-БКП.Преди 1947 години !!!! Старите Българи са живели в района на Памир, Северен Афганистан и Пакистан. Те са имали могъща държава която е включвала с Северен Пакистан почти до Карачи. Столицата е била Балх в Афганистан !!!Там е родена и РОКСАНА, българската принцеса, която се омъжва за Александър Македонски. След смъртта на Александър Велики, тя идва с невръстния Александър IV в Македония.
50
0
 
0
 
! Отговори
Партай Геносе преди 14 години
Преди години един мноооого виден български политик на връщане от Индия и Пакистан беше кацнал в Казахстанската столица АЛМА МАТЕР !!Познай кой е бил този ГЕНИЙ ...
49
0
 
0
 
! Отговори
стаканофф преди 14 години
Ми то и сега БГ си е Пакистан.
48
0
 
0
 
! Отговори
До 34-ти преди 14 години
разказва какво е намерила в интернет за България - като става дума за исторически подробности например, или че била прочела, че много от ястията ни имат червеникав оттенък заради подправките, които използваме.Та, разлика в манталитета. Пък такива *** като тея с бисерите - навсякъде... И ние ако почнем да си ги събираме нашите... Отиде!
47
0
 
0
 
! Отговори
За 34 преди 14 години
Да допълня само - любимото ми - запознавам се с две американки, с едната по-рано, отколкото с другата. Първата има няколко дни на разположение да гугълне България, ако толкова я интересува - другата - не. Излизаме на заведение и втората тъпанарка се изцепва: "Вие на какъв език говорите в България?". Ядосва ме. При което втората: " Ами, да, и аз се чудех, ама реших да не се излагам". Побеснявам. За сравнение - запознавам се с две швейцарки. На следващата среща едната супер ентусиазирано ми
46
0
 
0
 
! Отговори
съдбата преди 14 години
То държава Нубия е имало по времето на египетските фараони и е граничела с тях на юг. И от тогава..... То "Нубиеца" беше прав че сме занемарили отношенията си тях - както беше цитата пред камерите на "Ку-Ку" - че няколко хиляди години си е направо занемаряване :)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стои един интелигент пред паметника на Шилер и дълбокомислено заключава: "Гьоте, Гьотеееее...Малка нощна музика, а? Татата тааааааааааааа...(тук се пее "Ударите на съдбата" на Бетовен).
44
0
 
0
 
! Отговори
Юстиниан преди 14 години
Да се обърка езика на "римляните" не е чак таква грешка. Източната Римска империя - Византия - е съществувала 1000 години, през които гражданите и са се наричали ромеи и са говорели именно на гръцки.
43
0
 
0
 
! Отговори
LoL преди 14 години
Пак добре, че на нубиеца не му е излязъл прякор нуб :). (noob)
42
0
 
0
 
! Отговори
125 преди 14 години
"Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година"Е, пак правилно се е ориентирало детето, само дето не става дума за Дунавска България, а за Памирска и не за 1947-***, а докъм началото на новата ера. :)
41
0
 
0
 
! Отговори
222 преди 14 години
"Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година"Е, пак правилно се е ориентирало детето, само дето не става дума за Дунавска България, а за Памирска и не за 1947-***, а докъм началото на новата ера. :)
40
0
 
0
 
! Отговори
222 преди 14 години
"Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година."Че добре се е ориентирало детето, само дето Пакистан не е в Дунавска, а в Памирска България и не в 1947-*** а някъде докъм началото на новата ера. :)
39
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
"В географска викторина на BBC Radio Bristol прозвучал въпросът в коя европейска страна се намира вулканът Етна. Участник отговорил Япония, а когато водещият му напомнил, че става дума за европейска страна, човекът се коригирал на Мексико." А аз си мислех че американците са най-глупавия народ на света! Този "бисер" ми е любимия! МУАХАХАХАХ! ;))))!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Ako trygna i az iz BG naish li kolko takiva typanari shte namerq?
37
0
 
0
 
! Отговори
morski преди 14 години
selani prosti,no imat upravnici ne GAIDI kato na6ite
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е преди 10-тина години един български политик беше казал че има държава Нубия.И му излезе прякора нубиеца.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
99 % ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ МИСЛЯТ 4Е УС-ДОЛАРА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРИ4НА ЕДИНИЦА В СВЕТА И ДРУГА НЕ СЪЩЕСТВУВА ТОЕСТ--НЕ-ПОЗНАВАТ.,В САЩ НЯМА И НЕ-МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ БАНКОВА СМЕТКА В ДРУГА -ВАЛУТА ОСВЕН УС-ДОЛАРИ.
34
0
 
0
 
! Отговори
САЩ-МУТАНТИ преди 14 години
НАИ-4ЕСТО ЗАДАВАНИЯ ВЪПРОС ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ-КРАТУНИ Е ..ТИ ОТ КЪДЕ СИ.ПРИ ОТГОВОР ОТ БЪЛГАРИЯ-ПРИМЕРНО , ТЕ ОТГОВОРЯТ ...АААА РАЗБРАХ.НА ВЪПРОС А ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ ,....ТЕ КАЗВАТ...ДАА...КАЖИ КЪДЕ Е.... ТОГАВА АМЕРИКАНСКАТА-ТИКВА ...ЗАМРЪЗВА НА МЯСТО И ОНЕМЯВА...КАТО МУ КАЖЕШ В ЕВРОПА ,ТОГАВА ...ЗАМРЪЗНАЛАТА-АМЕРИКАНСКА-ТИКВА СЕ СЪЖИВЯВА И КАЗВА ООО ДА .НА ВЪПРОС А ЗНАЕШЛИ КЪДЕ И КАКВО Е ЕВРОПА...АМЕРИКАНСКАТА-ТИКВА ЗАМРЪЗВА ОТНОВО.ПРОБВАИТЕ ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ И СРЕЩА С АМЕРИКАНСКИ-*** И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ.
33
0
 
0
 
! Отговори
САЩ-МУТАНТИ преди 14 години
ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА 4Е В САЩ ...НЕ--У4АТ ГЕОГРАФИЯ В У4ИЛИЩА ИУНИВЕРСИТЕТИ.ПРЕДМЕТА ГЕОГРАФИЯ НЕ Е ПОЗНАТ .ИСТОРИЯ СЪЩО НЕ СЕ У4И И НЕ СЕ ПОЗНАВА КАТО ПРЕДМЕТ, ИМАТ НЕЩО ПОДОБНО НА ИСТОРИЯ И ТО Е САМО ИСТОРИЯ НА САЩ, КОЯТО СЕ СЪСТОИ ОТ ЕДНА МАЛКА КНИЖКА С КАРТИНКИ ЗА ИНДИАНЦИ И КАЛБОИ.Е ТО ИМ Е ПРОСТЕНО КАКВА ИСТОРИЯ ДА У4АТ КАТО САЩ СА БЕЗ ИСТОРИЯ И СА ОТ 300-ГОДИНИ, А ДРУГА ИСТОРИЯ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА У4АТ И ДА СИ ОБРЕМЕНЯВАТ И БЕЗ ТОВА ПРАЗНИТЕ -КРАТУНИ.