Има храни, които ние традиционно държим в хладилника, включително хляб, домати, авокадо и торта, но истината е, че те там не се запазват по-дълго или по-добре.
Експертите са съставили списък на храни, които могат да се държат в шкаф и също да се запазят пресни. Някои от тях дори могат да издържат по-дълго време на стайна температура, отколкото в хладилника.
Ето и 9 неща, които не трябва да съхранявате на студено:
1. Хляб
Хлябът изсъхва в хладилника много по-бързо, отколкото в кутията за хляб, дори и да го сложите в найлонов плик. Най-добре е да го държите в дървена кутия, която обаче да е на хладно и сухо място. Иначе може да мухляса по-бързо.
2. Салата
Ако не успеете да изядете салатата си и решите да си я оставите за по-късно, не я слагайте в хладилник, особено ако съдържа лук. Най-много да вмирише хладилника ви. По-разумно е да я сложите на сухо, тъмно и проветриво място.
3. Чесън
Този зеленчук също трябва да се съхранява на сухо и проветриво място, за да остане свеж за по-дълго.
Вижте кои храни още влизат в списъка в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.