Бивш руски полковник „имал какво да каже“ по случая Литвиненко

ФБР също се включи в разследването на отравянето на критично настроения към Кремъл бивш руски агент Александър Литвиненко
4 дек 2006 14:15,
Бивш руски полковник „имал какво да каже“ по случая Литвиненко
Трепашкин твърди, че „има какво да каже“. Снимка: НТВ (Россия)

Руското посолство в Лондон е издало визи на британските експерти, разследващи смъртта на бившия руски агент Александър Литвиненко. Те могат да пристигнат в Москва още днес, предаде Ройтерс, като се позова на руското външно министерство.

Както бе съобщено вчера деветима британски детективи може да отлетят още днес за Москва, за да разпитат свидетели по случая, които са се срещали с Литвиненко малко преди смъртта му.

Междувременно и американското ФБР се включи в разследването на отравянето на критично настроения към Кремъл бивш руски агент Александър Литвиненко, съобщи DW.

По информация на “Обзървър” ключова фигура може да се окаже друг бивш служител на КГБ, който живее в САЩ.

Италианският гражданин Марио Скарамела, с когото Литвиненко се е срещал в Лондон, остава под карантина заради открити и у него следи от радиоактивния полоний, отбелязва Gazeta Wyborcza.

Lenta.ru днес пише, че бившият полковник от ФСБ Михаил Трепашкин, осъден на четири години лишаване от свобода за разгласяване на държавна тайна, чрез своите адвокати се е обърнал към Скотланд Ярд с молба да бъде призован по делото „Литвиненко“.

Трепашкин твърди, че „има какво да каже“.

Бившият полковник от ФСБ работил през 1999 година с Литвиненко по независимо разследване на взривовете в няколко дома в Москва и Волгодонск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание