Какво ново в БНТ?

Нищо. Васа Ганчева, Марта Вачкова и други познати женски лица ще ни гледат от екрана. "Чай", Слава богу, е намален до 90 минути. А добрите и забавните филми пак са в безумен часови пояс.
4 яну 2007 17:41,
Какво ново в БНТ?
Новото е, че Марта ще говори вече само с жени. И ще прекъсва мъжкия глас, който й противоречи. Снимка: Булфото

Следвайки bTV, и БНТ ще сменя опаковката с нова - лъскава и европейска. Ще можем да я видим от началото на следващата седмица, съобщи директорът на дирекция "Информация" Вяра Анкова.

Новата визия на "По света и у нас", "Очаквайте" и "Времето" с участието на студенти от Софийския университет ще се появи заедно с няколко нови предавания.

Васа Ганчева пък триумфално се завръща в медията след 7-годишна пауза и от 12 януари ще води едночасовото предаване "Вкусът на живота" в петък вечер. Очакваната аудитория предимно от възрастни хора, млади майки, безработни и учащи се през втория половин час ще има възможност за преки телефонни диалози с водещата.

Предвидени са репортажи, част от които ще са на Алис Крайчева и Емилия Савчева, гости в студиото, музика и "ретро" материали от фонда на БНТ. Първият гост е Ивайла Вълкова, един от доайените в българската журналистика.

На 8 януари в ефира се връща и Марта Вачкова с ток шоу, насочено само и единствено към женската аудитория. Всеки ден от понеделник до четвъртък "Жените" ще бъде място за срещи на Марта с две представителки на нежния пол, ще има публика в студиото, съставена също само от жени. Силният пол ще присъства като глас зад кадър, който от време на време ще спори с водещата, но тя ще има пълното право да го прекъсва, когато пожелае.

"Цветно" ще се казва друго ново предаване, което ще води Деница Атанасова, бивша съводеща на "Защо не". Новости от страниците на женските списания ще провокират темите в "Цветно" - от грима, прическите и начина на обличане през отношенията между мъжа и жената до съветите за здраве и красота. На Деница ще помагат един млад съводещ и един експерт-астролог - Ларена.

В новата сутрешна програма на БНТ започва и телевизионната игра "Куизо" с Гергана Христова. Чрез многократни включвания от 9,30 до 12 часа всеки ден загадките ще дават възможност на най-запалените зрители да печелят пари.

15 плаващи вътрешни рубрики ще има "Яко!" - новото седмично детско забавно 100-минутно предаване всяка неделя от 7,50 до 9,30 часа. То ще бъде насочено към детската аудитория от 7 до 13 години, която ще има възможност да влияе в изграждането на структурата на всяко следващо предаване с интересни идеи, предложения, с пряко участие в чат форума, който ще е отворен на живо по време на излъчването.

 Със зрителите ще разговаря водещ-оператор. Ще има няколко тв игри с пряка телефонна връзка със студиото.

Няколко водещи ще се сменят в "Яко!" за различните обекти и на различните площадки, като първата двойка водещи Таня и Христо са брат и сестра. За сценария ще се грижи екип от 12 автори, избрани чрез конкурс.

Всеки делничен ден БНТ ще има едночасов детски блок с анимационни и игрални филми, а "Лека нощ, деца" ще покаже новите и стари серии на "Ну, погади".

БНТ разширява европейската линия в програмната си схема. "100 въпроса за ЕС" остават, но започват и новите рубрики "Европа БГ" (от края на януари) и европредаване на проф. Иван Илчев.

Икономическото предаване "Седмицата" ще има нов водещ, "Открито" с Валя Ахчиева минава в неделя вечер, "Вижте кой" с Евгения Атанасова ще има нова концепция и нова визия, а "Чай" се стеснява до 90 минути.

Всяка събота "Канал 1" ще излъчва документално кино, а основният филмов пояс в делничните дни запазва своя час - 22,30. В понеделник, както досега, ще се излъчва съвременно българско кино. Ще бъдат показани "Бунтът на L", "Мъж за милиони", документалните филми "Ничии" и "Заговорникът -дипломат".

"Европейски екран" във вторник ще покаже европейски заглавия, в това число и руски, а в сряда и четвъртък, освен единичните филми, ще вървят и епизоди от пълнометражни минисериали, които обикновено са по 2, 4 или 6 епизода.

Петък вечер е за комедии. Ще се редуват класически и съвременни филми с Алберто Сорди - "Където има война има и надежда", "Чувство и целомъдрие", с Марчело Мастрояни и София Лорен - "Брак по италиански", "Вчера, днес, утре", комедиите на Алмодовар - "Кика" и "Жени на ръба на нервна криза", "Трима мъже край люлката", "От глупав, по-глупав".

През почивните дни има два основни филмови пояса - дневен и вечерен. Първият ще бъде посветен на българските и чуждите класически заглавия като в събота рубриката ще се нарича "Великата илюзия", а в неделя - "Българска кинокласика", в която зрителите ще видят "Аспарух", "Козият рог", "Специалист по всичко", "Опасен чар", "Оркестър без име", "Търновската царица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание