Преглеждат за "любовни болести" в Деня на влюбените

Изследвания за половопредавани инфекции в Пловдив и София
13 фев 2009 11:29,
4
Преглеждат за "любовни болести" в Деня на влюбените
Снимка: Булфото

Ден на отворените врати за консултации на влюбените по повод празника Свети Валентин ще се състои в Клиниката по дерматология и венерология на Александровска болница.

Безплатните и гарантирано анонимни прегледи и изследвания ще се провеждат от 8 до 13 часа от водещи специалисти по дерматология и венерология.

Пациентите ще могат да се тестват за HIV и други полово предавани болести - хламидии, гонорея, сифилис, гъбични инфекции и др. Ако трябваше да се заплащат, пълният преглед и различните изследвания биха стрували над 100 лева на човек.

„Венерическите болести, т.е. предаваните по полов път, са социалнозначими заболявания и от тях страдат и бедни, и богати. За съжаление, за диагностиката и лечението им е нужен сериозен финансов ресурс, а този проблем не е решен.

Здравната каса плаща само прегледите, но не и микробиологичните или други изследвания”, посочва проф. д-р Любомир Странски, ръководител на Клиниката по дерматология и венерология.

В Деня на любовта екипът на Центъра по превенция на СПИН и половопредавани болести в Пловдив също предоставя безплатно и анонимно изследване и консултиране.

Изследването ще се реализира с два мобилни кабинета на 13 февруари, петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
че елате в София бе не ***, то и без това всички вече са тук. :)))))
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ние от селата да мрем?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и легам