Няма да екзекутират сестрите ни

Известният по цял свят адвокат Джовани ди Стефано обяви, че българските медицински сестри няма да бъдат екзекутирани
12 мар 2007 08:36,
Няма да екзекутират сестрите ни
Според адвоката, българското правителство не е успяло да намери правилния тон в преговорите с либийските власти. Снимка: АР

Българските медицински сестри няма да бъдат екзекутирани, заяви пред Дарик радио известният адвокат Джовани ди Стефано. Преди две седмици бившият защитник на Саддам Хюсеин е изпратил писмо до либийския лидер Муамар Кадафи, в което го моли, каквото и да бъде решението на Върховния либийски съд, петте медицински сестри да не бъдат убити.

„Получих революционния отговор от либийското правителство. То потвърди, че сестрите няма да бъдат убити. Следващата ми стъпка ще бъде да се срещна с полковник Кадафи и да го помоля да освободи безусловно българските медици и мисля, че ще успея”, каза Джовани ди Стефано.

Според него българското правителство не е успяло да намери правилния тон в преговорите с либийските власти, делото е продължило прекалено дълго и това е тактическа грешка.

„Направих това съобщение, когато бях в Багдад. Това е плод на усилията, които положих спрямо либийското правителство. А либийското правителство ми потвърди, че каквото и да се случи по време на съдебното заседание, решението на съда ще бъде, че петте български медицински сестри няма да бъдат екзекутирани. Това пишеше в писмото, което получих от либийското правителство. Това беше отговорът на писмото, което изпратих до полковник Кадафи преди две седмици. Така стоят нещата. Съвършено просто”, разказа още Ди Стефано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание