Полицията задържа 10 души за убийство на 59-годишен столичанин

През последните 10 години не е е имало убийство с толкова много участници
8 окт 2005 13:27,

Разкрити и задържани са 10 лица, свързани с жестоко убийството на столичанин, съобщи началникът на сектор "Престъпления срещу личността" в СДВР майор Ивайло Спиридонов на пресконференция днес. Той уточни, че става дума за случая с открития на 18 септември т.г. труп в откраднат и подпален автомобил край столицата.

По думите на майор Спиридонов през последните 10 години от неговата практика не е е имало убийство с толкова много участници.

Майор Спиридонов каза, че при аутопсията е било установено, че убитият- Асен Митрев, 59-годишен, е бил пребит и удушен преди палежа. Криминалистите са установили по самопризнания, че убийството е станало в къща в кв. "Банишора", а мотивът е бил имотна облага.

Извършителите са на възраст между 18 и 21 години, от ромски произход, криминално проявени, каза Ивайло Спиридонов. Петима от тях са участвали пряко в убийството, а другите петима са присъствали. Ромите са искали да принудят Митрев да прехвърли на един от тях двустайния си панелен апартамент. Антон Митрев живеел сам, имал нисък социален статус и е злоупотребявал с алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание