Променят движението в столицата заради шествие за медиците

Гражданското шествие ще се проведе от 18.00 часа на 9 февруари
7 фев 2007 19:55,

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 08,00 до 24,00 часа утре- 8 февруари, на половината от паркинга на северозападната част на пл. "Св. Ал. Невски" между ул."Раковски" и ул. "11-ти август".

Забраната е във връзка с провеждане на 9 февруари на гражданско шествие и молитва за здравето и спасението на българските медици и палестинския лекар, несправедливо осъдени на смърт и навършване на осем години от техния арест.

Забранява се престоят и от 07.00 ч. до 22.00 часа на 9 февруари на площад "Св. Ал. Невски" и бул. "Витоша" между бул. "Пенчо Славейков" и бул. "П. Евтимий" от страната на НДК, с изключение на автобусите, превозващи участниците в шествието.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва: От 14.00 часа на 8 февруари до 21.30 часа на 9 февруари по ул. "Оборище" между ул. "Раковски" и ул. "11 -ти август". От 18.00 до 21.30 часа на 9 февруари по: ул."Оборище" между ул. "Раковски" и бул. "В. Левски";ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски"; ул. "15- ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски".

От 15.00 часа на 9 февруари ще се организира сборен пункт на участниците в шествието при пилоните на НДК.

Гражданското шествие ще се проведе от 18.00 часа на 9 февруари по следния маршрут: от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Кн. М. Луиза", пл. "Независимост", бул. "Цар Освободител", ул. "Раковски" до храм-паметник "Св. Ал. Невски".

От 19.00 до 21.30 часа на 9 февруари молитвите ще се отправят от сцената пред главния вход на храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Столична дирекция "Полиция" ще осигури охрана на мероприятията и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища, които, съвместно с линейния контрол на "СКГТ-София" ЕООД ще спират и възстановяват движението на пътните превозни средства, колите и трамвайните мотриси на градския транспорт, в зависимост от преминаването на участниците в гражданското шествие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание