Осигурен е обходен път за сметището на Пловдив

На 60 процента е решен и проблемът с водата в града и тя вече достига до 4-те етажи на жилищните блокове
8 авг 2005 08:52,

Осигурен е обходен път през с. Йоаким Груево за сметището на Пловдив и проблемът с отпадъците е решен. Това съобщи снощи кметът на града Иван Чомаков. След обяд всички сметоизвозващи коли, са разтоварили и от днес започва сметосъбирането в график.

На 60 процента е решен и проблемът с водата в града и тя вече достига до 4-те етажи на жилищните блокове, допълни кметът.

С пълния си капацитет вече работи помпената станция (ПС) "Север", в действие са и 15 от помпите на ПС "Юг". От ВиК призовават пловдивчани до ден-два да избягват да ползват водата за пиене.

Прави се всичко възможно, уточни Чомаков, да се пуснат още 4 помпи от ПС "Изток 1". Като цяло той очаква проблемът ще бъде ликвидиран до 5 дни.

Към 17,00 часа нивото на река Марица е паднало до 1 метър под критичния максимум и коритото й може да поеме при нужда още 50 см без проблеми.

Снощният разлив под моста "Адата" е пресушен, движението по бул. "Марица" е възстановено, работници на фирмата за чистота "Екоглобал" събират чувалите с пясък. Напълно е овладяна и ситуацията с разлива под жп-моста до Гребния канал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание