Български фурор на EXIT

Освен виртуозните Теодоси Спасов и Влатко Стефановски, вторият ден на фестивала в Нови Сад посрещна култови имена като Макс Кавалера, Morrissey, Dizzee Rascal, Hernan Cattaneo, Steve Lawyer и Goldie
9 юли 2006 09:40,
Български фурор на EXIT
В компанията на Влатко Стефановски виртуозният Теодоси Спасов зарадва публиката на втория ден от фестивала EXIT в Нови Сад. Снимка: Булфото

Българинът Теодоси Спасов предизвика истински фурор на участието си заедно с Влатко Стефановски на втория ден от фестивала EXIT в Нови Сад, Сърбия.

Толкова много хора се бяха струпали да гледат тяхното изпълнение, че тълпата стигаше чак до пешеходните алеи, като по този начин бе невъзможно да се преминава покрай World Music Stage за около 2 часа.

За малко музикантът да закъснее за участието си на фестивала, тъй като по време на пътуването си той и наш колега журналист били свалени от рейса по подозрение на сръбските митничари. Те били и единствените, които трябвало да разопаковат багажа си до последен детайл, тъй като на сръбските власти им се сторило подозрително, че музикант посещава музикален фестивал без да има друга цел на пътуването.

Легeндарният Макс Кавалера (екс-Сепултура, Соулфлай) пък направи уникален джем сешън заедно с колегата си от години Дани Лилкер (Nuclear Assault, Anthrax, S.O.D., Brutal Truth). Двамата до последно криха сетлиста на изпълнението си, както и останалите музиканти от групата, с която излязоха на сцената. Двамата отговориха и на няколко въпроса на Dnes.bg преди самото шоу, като самото интервю, можете да прочетете тук.

В края на краищата огромната тълпа на Metal Hammer Stage бе напълно задоволена след изпълонения на класики като: Inner self и Troops of doom на Sepultura, Bring it и Babylon на Soulfly, някои от класиките на Nuclear Assault, Discharge, Exodus, Celtic Frost и S.O.D., както и War inside my head на Suicidal Tendencies, Cockroaches на Nailbomb, Zombie Ritual в памет на покойният лидер на Death - Чък Шулдинър и Chemical Warfare на Slayer.

Оказа се, че за първи път на фестивала присъстват повече фенове от Великобритания, отколкото Босна, България, Словения, Хърватска и Гърция взети заедно. Техният брой според официалните данни е около 2500 човека.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Легендата Morrissey излезе на сцената почти веднага след лайфа на култовия британски хип-хоп изпълнител Dizzee Rascal. Макар Morrissey и бившата му група The Smiths никога да не са били особено популярни в източна Европа, музикантът успя да напълни до краен предел главната сцена на фестивала.  

Съвсем зарадвани останаха и феновете на Dance Arena, които до сутринта подскачаха под въздействието на диджей шаманите Hernan Cattaneo и Steve Lawyer. В 4 сутринта, макар и необявен в официалния плакат, на главната сцена се качи „златното момче” на дръм енд бейса Goldie.С помощта на едно MC той продължи да забива доста след изгрев слънце и в 7:30 над Нови Сад, който е от другата страна на Дунав, продължаваха да се носят застрашителните подземни тътени, излизащи от грамофоните му.

Ако все още искате да посетите фестивала в Нови сад, можете да си хванете рейс до Белгард, а оттам друг автобус на всеки кръгъл час ще ви отведе до центъра на Войводина – Нови сад.

Квартири се намират за около 15 евро, а билетът за един ден струва 30 евро, като на входа винаги можете да си купите и такъв на черно срещу 20 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание