Hyundai представя във Франкфурт новия Getz с „бадемови очи”

Основната видима промяна в автомобила е новата форма на предните фарове (силно изтеглени към каросерията), заради която наричат Getz “автомобилът с бадемови очи”
1 сеп 2005 15:27,
Hyundai представя във Франкфурт новия Getz с „бадемови очи”

Обновената и по-мощна версия на модела Getz на Hyundai ще бъде показана за първи път в Европа по време на автомобилното изложение във Франкфурт, съобщиха от компанията.

През септември се очаква Getz да се появи и в центровете на ексклузивния дистрибутор на Hyundai за България – Индустриал комерс ЕООД.

Основната видима промяна в автомобила е новата форма на предните фарове (силно изтеглени към каросерията), заради която наричат Getz “автомобилът с бадемови очи”.

Новият Getz има освежен дизайн, броните са усилени, а предните и задните фарове са с подобрена мощност. Контролното табло е изцяло ново, а управлението на аудиосистемата е изнесено вече на волана. В жабката е интегрирано осветление. Дизайнерите са помислили и за хитови разцветки на интериора, като най-предпочитани се очаква да бъдат двете цялостни изпълнения в червено и синьо.

Клиентите на корейския гигант вече могат да избират между 1.4 и 1.6 литрови бензинови двигатели, а не както досега между 1.3 и 1.5; мощността им е съответно 95 и 106 конски сили. Познатият 1.5 дизел пък се е превърнал в модерен U Diesel с нова 5-степенна скоростна кутия и две вариации на мощност от 88 и 100 конски сили.

Увеличеният капацитет на двигателите се комбинира с подобрение в разхода на гориво. При 1.6-литровия той е ограничен до 8.4 л/100 км. Производителите обявиха, че след подобренията разходът на гориво ще бъде намален с 9%, което е добър показател на фона на нарастващите цени на петрола на световните пазари.

Конструкторите от Hyundai са вложили много усилия и за още по-високо ниво на сигурност на компактния автомобил. Той ще се предлага вече с Airbag и за пасажера на предната седалка, който ще може да бъде дезактивиран със специален ключ. Внедрена е и електронна система за допълнителна стабилност на пътя.

С над 550 хил. продажби в цял свят след дебюта си през май 2002 г. Getz се утвърди като един от най-големите успехи на концерна Hyundai. През последната година той изпревари Elantra и се превърна в най-продавания модел на корейския гигант.

Днес Hyundai Motor Company обяви, че продажбите през август са нараснали с 4,5% в сравнение със същия месец на миналата година. За първите осем месеца продажбите са общо 1,6 млн. броя, което е ръст с 13,5% в сравнение с 2004 г. и отново потвърждава прогнозите за рекордни продажби на Hyundai през 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание