Сръбската легенда "Застава" отново на българския пазар

Новите модели на култовата соц-марка са изключително подходящи за таксите, а вносителите "ЗАСТАВА България" го доказват със собствена таксиметрова компания
11 юли 2006 15:20,
Сръбската легенда "Застава" отново на българския пазар
Zastava 10 е един от новите модели на сръбската марка. Снимка: zastava.nl
Общ пазарен дял в продажбата на нови автомобили у нас не по-малък от 3.5 процента до 2007 година цели политиката на "ЗАСТАВА България" ООД, обяви днес на пресконференция управителят на дружеството Красимир Николов. Според него това ще стане благодарение на атрактивните цени, на които автомобилите ще се предлагат.

Цената на лекия автомобил "FLORIDA 3,1 IN", предназначен за таксиметрови превози, който вече е на българския пазар, е 12 600 лева с ДДС, уточни Николов. Най-скъпият модел от марката- "EURO ZETA" шаси с кабина, е на цена 58 740 лева.

"Застава България" ООД е официален вносител на автомобилите с марка "Застава" за територията на страната. Дружеството предлага от април 2006 г. цялата гама от автомобили, обяви Красимир Николов.

Автомобилите, внасяни от "ЗАСТАВА България" ООД, покриват екостандартите "Евро 34 и "Евро 4", което ще позволи вноса им и след 1 януари 2007 год.

"Насочили сме се главно към осъществяване на внос на леки автомобили, пригодени за експлоатация като таксита, тъй като двата модела, които внасяме в момента, не са атрактивни за продажби на физически лица", посочи още управителят на "Застава България". Той уточни, че вече има общо 70 поръчки за автомобили и 14 за товарни автобуса от сръбската марка.

"ЗАСТАВА България" са създали и своя собствена таксиметрова компания, стана известно на пресконференцията. „Димед Транс” ООД ще използва само коли "Застава" и ще работи на територията на София и Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание