Subaru става подразделение на Toyota?

Скорошна промяна в антимонополното законодателство в Япония проправи пътя на гиганта Toyota за закупуване на групата Fuji Heavy Industries, която притежава и Subaru
13 апр 2007 09:39,
Subaru става подразделение на Toyota?
Партньорството между двете японски фирми разцъфтя от миналата година, когато Subaru прекъсна връзките си с General Motors. Снимка: automedia.bg

Скорошна промяна в антимонополното законодателство в Япония проправи пътя на гиганта Toyota за закупуване на групата Fuji Heavy Industries, която притежава и Subaru, съобщи automedia.bg.

Сега Toyota притежава миноритарен дял от 8.7% във Fuji Heavy от октомври 2005 г. В интервю за The Car Connection, шефът на Subaru Икуо Мори призна, че неговата компания би престанала да съществува без помощта на Toyota.

Партньорството между двете японски фирми разцъфтя от миналата година, когато Subaru прекъсна връзките си с General Motors.

“Причината да прекратим съюза с GM са трудностите на американската група”, заяви Мори, като допълни, че резултатите от това сътрудничество не са били много добри. Така се оказва, че Subaru има нужда от помощ и тогава се явява Toyota.

Новият съюз вече дава плодове. Toyota вече използва някои от свободните мощности на Subaru, където сега произвежда седанът Camry. Очаква се в скоро време Toyota да достави двигатели, включително и хибридни, за модели на Subaru. В същото време от Subaru са решени да запазят идентичността си, като се фокусират върху специфични модели.

Subaru разчита на американския пазар при много свои нови модели. SUV моделът Tribeca и новото поколение на Impreza и WRX бяха изложени в Ню Йорк. Сега в цял свят Subaru продава над 630 000 автомобили годишно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание