В 23 общини продължава кризисното положение

Стотици са наводнените къщи, което е наложило евакуацията на повече от 10 000 души
7 авг 2005 17:22,
В 23 общини продължава кризисното положение

В 23 общини продължава да е в сила кризисното положение след проливните дъждове, съобщават от Гражданска защита. Тежка е ситуацията в селищата около София-Нови Искър, Елин Пелин и Горна Малина, в община Роман, област Враца и в община Искър, област Плевен, където се надграждат защитни диги.

Стотици са наводнените къщи, което е наложило евакуацията на повече от 10 000 души. Осигурени са над 10 000 чувала от пясък, около 2 000 легла, водоноски, дрехи и храна за хората от откъснатите населени места.

Започва спускане на язовира Антон Ивановци, съобщават от Гражданска защита в Пловдив. Не се очаква ново повишение на нивото на река Марица. След като снощи достигна критичната си точка, нивото на река Марица до момента е спаднало с един метър. Частично е възстановено водоснабдяването на град Пловдив и от няколко часа вода има на първите етажи на жилищните сгради. 

Изключително тежка остава обстановката в община Своге, като заради падналите там валежи река Искър прелива от коритото си, заливайки десетки дворове. Пътят между Своге и София на много места е засипан частично от активизирали се свлачища. По пътя между двата града, който в момента е изключително натоварен, има закъсали автомобили. Единият от въжените мостове на село Реброво е паднал, а водоснабдяването е прекъснато, съобщава Инфорадио.

Тежка остава ситуацията и в северната част на София, където тази сутрин село Кубратово беше залято. Във Владая и Банкя продължават отводнителните работи, а магистрала Хемус е затворена в участъка Долни Богров и Горни Богров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание