Сакскобургготски: Всичко зависи от мандатоносителя; ние не сме вече

Запитан може ли да се очаква отказ от втория мандат днес, премиерът в оставка заяви: "Това няма да зависи от нас, първо трябва да видим кой ще бъде мандатоносителят и след това".
11 авг 2005 15:57,
Сакскобургготски: Всичко зависи от мандатоносителя; ние не сме вече
Симеон Сакскобургготски, снимка: Булфото

Политическият съвет на НДСВ и ПГ на партията ще обсъдят на заседанието си днес какви са възможностите за влизане в коалиция в рамките на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това каза лидерът на НДСВ и министър-председател в оставка Симеон Сакскобургготски в отговор на въпрос преди началото на заседанието на Политическия съвет.

В отговор на въпрос Симеон Сакскобургготски каза, че Европа би се радвала да види едно солидно мнозинство и широка коалиция, защото това би бил много добър сигнал. Целта на всички ни е широка коалиция и ще работим за такава коалиция, добави лидерът на НДСВ.

Симеон Сакскобургготски каза, че в най-скоро време ще има правителство.

Запитан може ли да се очаква отказ от втория мандат днес, премиерът в оставка заяви: "Това няма да зависи от нас, първо трябва да видим кой ще бъде мандатоносителят и след това".

На въпрос дали днес няма да има категоричен отказ на НДСВ от втори мандат Симеон Сакскобургготски каза: "Тук има решение за това, което ще правим по-нататък, но зависи от мандатоносителя. Ние не сме вече".

По думите му между БСП и НДСВ има много добър диалог и той не смята, че позицията на социалистите е ултимативна. 

В отговор на въпрос защо се бавят преговорите Симеон Сакскобургготски каза, че ако се погледне графикът от всяка една страна, ще се види колко е сложно. По-добре известно време да мине, отколкото нещата да се решават импулсивно или още по-малко емоционално, каза той.

Помолен да коментира дали има значение кой ще получи третия мандат Симеон Сакскобургготски заяви, че това е работа на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание