Георги Пирински прекъсна гласуването на кабинета заради Волен Сидеров

Парламентът възобнови заседанието си след 15-минутно прекъсване заради скандално изказване на лидера на "Атака"
16 авг 2005 15:21,
Георги Пирински прекъсна гласуването на кабинета заради Волен Сидеров
Сидеров и цялата парламентарна група на "Атака" носят черни ленти в знак на траур заради връчването на мандата на ДПС, окачествено като "национално предателство". Снимка: Булфото

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прекъсна днешното извънредно парламентарно заседание за 15 минути заради отказ на председателя на парламентарната група на Коалиция „Атака“ Волен Сидеров да напусне парламентарната трибуна.

Пирински изключи микрофона на Сидеров на трибуната след началото на неговото изказване, в което той нарече „национално предателство“ връчването на третия мандат от страна на президента на ДПС . След последвал близо 10-минутен скандал, Пирински се принуди да прекъсне заседанието.

Мотивът на председателя на парламента бе, че в своето изказване Сидеров е отправил обиди към президента Георги Първанов и председателя на парламентарната група на ДПС Ахмед Доган.

По думите на Сидеров двете най-големи политически сили - БСП и НДСВ, са демонстрирали общ идеал - на корупцията и на протурската политика. "Това беше създадено под диригентската палка на президента Първанов, който се доказа като едно момче за поръчки на най-зловещата фигура на българската политика", каза Сидеров и на това място Георги Пирински изключи микрофона на парламентарната трибуна.

Преди изказването на Сидеров кандидатът за премиер Сергей Станишев представи пред депутатите състава и структурата на проектокабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание