Дончева стартира с мото "Спирам корупцията в общината"

Според нея моделът Софиянски, Любомир Павлов и Антоан Николов трябва да си отиде още сега
5 окт 2005 12:32,
Дончева стартира с мото "Спирам корупцията в общината"
Татяна Дончева обещава да спре корупцията в общината. Снимка: Булфото
Обособяването на осем-десет столични района с мащабите на областен център и децентрализация на администрацията и финансите са оптимален вариант за решаване на проблемите на София, обяви кандидатът на Коалиция за България за кмет на столицата Татяна Дончева, която днес откри предизборната си кампания.

Тя посочи, че трябва да се приеме Закон за София, защото не може град с пет хиляди жители и с един милион да бъдат управлявани по един и същ начин. Според нея двата ключови проблема, които са определящи за развитието на града, са управлението на общината и общият градоустройствен план.

Мотото на първата десетдневка от кампанията ще бъде "Спирам корупцията в общината. Знаете, че мога". Корупцията в общината е довела до това, че всички проблеми се решават в зависимост от това откъде могат да се изкарат малко пари, добави Дончева.

Според нея моделът Софиянски, Любомир Павлов и Антоан Николов трябва да си отиде още сега. Дончева каза, че няма да подмине дребните проблеми на София, които хората смятат за важни, но няма и да остане в тях, защото визията за София е визия за нашия дом.

Дончева посочи, че ще води кампания, която да стимулира гражданите на столицата да поискат по-хубави неща, по-добър град. Тя отбеляза, че амбицията й е екипът, с който ще работи, да бъде малко по-широк от левицата. Аз приех да участвам в състезанието и ще направя нужното за неговото спечелване още на 29 октомври, заяви кандидатът за кмет на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание