Дончева и Борисов премериха сили в общ дебат

Кандидатът на левицата разказа виц, бившият главен секретар обвини общинските съветници от всички партии за състоянието на София
7 окт 2005 09:49,
Дончева и Борисов премериха сили в общ дебат
Татяна Дончева и Бойко Борисов. Снимки: Булфото
Общинските съветници от всички партии, включително от БСП, имат еднаква вина за състоянието на София, заяви независимият кандидат за кмет на столицата Бойко Борисов в предизборен дебат с кандидата на БСП Татяна Дончева по bTV тази сутрин.

По повод изявленията на Дончева, че борбата с корупцията ще е неин приоритет, Борисов попита колко сигнали за корупция в управителните тела на общинските предприятия и фирми са подали съветниците до своите партийни лидери и до прокуратурата.

Татяна Дончева изтъкна малкия брой на предложените от БСП участници в управителните съвети на общинските фирми и заяви, че не може повече да се злоупотребява с тази тема. Според нея проблемът е, че управата на София е формирала управителните тела на фирмите не с конкурс и според професионалните качества на кандидатите, а с партийно разпределение.

Така не може да се постигне икономическа ефективност, допълни Дончева. По думите й съществува конфликт на интереси, тъй като основните софийски фирми са разпределени между бивши силови групировки и това пречи на решаването на проблемите със сметището, "Паркинги и гаражи" и т.н.

Въпросът за кастрацията на уличните кучета трябва да се уреди в закона за ветеринарното дело, каза Борисов в отговор на виц, който разказа Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание