Борисов: Ако ме изберат за кмет, ще правя всичко публично

Независимият кандидат-кмет обеща да дозапълни дупките в София, защото те са причини 10 000 души годишно да стават инвалиди
7 окт 2005 14:12,
Борисов: Ако ме изберат за кмет, ще правя всичко публично
Завод за отпадъци няма да има, подчерта Борисов. Снимка: Булфото
Състоянието на София сега е безобразно - скучен, неуютен и мръсен град, заяви пред студенти в Нов български университет /НБУ/ независимият кандидат за кмет на София Бойко Борисов, цитиран от репортер на Dnes.bg.

Борисов отбеляза, че за малкото време, което остава до края на кметския мандат, ако бъде избран, ще дозапълни дупките в София, защото те са причина годишно десет хиляди души да стават инвалиди. Той допълни, че премиерът Станишев му е обещал да осигури пари за ремонт на южната част на Околовръстното шосе, която е държавна собственост.

Борисов изрази надежда, че младите хора ще гласуват, защото на последните избори са гласували основно пенсионери и хора от малцинствата.

По неговите думи политиците, станали причина за кризата със събирането на отпадъците в столицата, трябва да застанат пред съда. Ако Минко Герджиков не беше съгласен със Стефан Софиянски, вече трябваше да си е подал оставката, допълни Борисов.

По неговите думи е пропуснато "златно време" за изграждането на завод за преработка на отпадъци. "Завод за боклук няма, няма и да има", бяха точните думи на Борисов.

Той предлага да се вземе готов модел от градове в Европа, които вече са решили този проблем, но по възможност изграждането му да струва толкова, колкото струва и там.

Ако ме изберат за кмет, ще правя всичко само публично и няма да взема нито един лев за себе си, декларира той.

Борисов добави, че той лично е дал на Христо Стоичков синя лампа за колата му, с цел националният треньор да може да пътува спокойно из града, когато бърза за някой мач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание