Ден 1 на Реклама Експо 2005 – неорганизираност и оригинални решения

Рекламното изложение започна днес, превес имат рекламните агенции, предлагащи външна реклама, сувенири, печатна реклама и графичен дизайн
10 окт 2005 12:32,
Ден 1 на Реклама Експо 2005 – неорганизираност и оригинални решения
Реклама Експо 2005 в първия си ден - някои щандове са подредени и очакват посетители, но други пустеят. Снимки: Dnes.bg

Днес официално стартира изложението Реклама Експо, което се провежда в НДК. Въпреки че бе обявено, че понеделник е първият ден, отворен за посетители, Dnes.bg видя, че доста от изложителите не са готови с организацията на щанда си и дори все още нямат какво да предложат на клиентите си.

Според организаторите на изложението – НДК и Прим дизайн – участие в изложение вземат над 150 фирми от всички сфери на маркетинга, ПР и рекламата, а новите участници са около 30 .

Както обещахме, ние ще ви информираме за това, какво се случва на Реклама Експо. По наши наблюдения превес имат рекламните агенции, предлагащи външна реклама, сувенири, печатна реклама и графичен дизайн. Изобилстват щандовете на фирми за изработка на рекламни календари и печат върху различни видове сувенири.

Въпреки че според организаторите в сравнение с предишни издания все повече компании залагат на по-атрактивно представяне и нестандартни щандове, прави впечатление слабата организация на повечето изложители. Голяма част от тях тепърва започват да зареждат и аранжират щандовете си. Оригинални решения за подредба на щандовете има, но засега техните представители липсват.

Посетителите за момента са малко, като са концентрирани на 1 етаж. Очаква се интресът още днес да се повиши значително.

Доста очаквани са конкурсите за ежегодните награди на Реклама Експо, победителите от които ще станат ясни на 14 октомври от 19:00, в зала 3 на НДК. Основните категории и раздели в конкурсната програма са: „Креатив”- графичен дизайн и фирмен стил, стимулиране на продажбите, уеб-дизайн и мултимедия; и „Производство” - външна реклама, сувенири, печатна реклама.

Интернет компанията Инвестор.БГ АД, част от която е и Dnes.bg, освен в изложението, ще участва и в конкурса в рамките на Реклама Експо с новия си рекламен мултимедиен продукт – забавният клип „Триото“, предвиден за разпространение в Мрежата.


Може да посетите Реклама Експо от 10.10 до 14.10.2005 г. на 1, 2 и 3 етаж на НДК. Вратите за посетители са отворени от 10:00 до 19:00 ч.

Вижте още снимки от Реклама Експо 2005

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации