МВР прекрати отпуските и поиска съдействие от армията

Според зам.-министъра на вътрешните работи една от основните версии за убийството на банкера Емил Кюлев е, че то е политическо
27 окт 2005 10:02,
МВР прекрати отпуските и поиска съдействие от армията
МВР обеща безкомпромисна война срещу престъпността. Снимка: Булфото
МВР ще иска съдействието на армията за осъществяване на мерките срещу престъпността, обяви заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков пред bTV.

Той съобщи още, че от вчера са прекратени отпуските на служителите на реда. По думите му е обявена безкомпромисна война и мерките, които ще се предприемат срещу престъпността, няма да имат кампаниен характер.

Пенков подчерта, че ще бъде приложен целият спектър от мерки, но не ги конкретизира.

От своя страна бившият министър на отбраната и настоящ председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Николай Свинаров коментира, че правомощията на армията са извън работата на вътрешното министерство и за да се използват нейните сили, ще са необходими нормативни промени.

В отговор заместник-министър Пенков каза, че от Министерството на отбраната ще се очаква много ограничен състав в помощ на мерките на вътрешното ведомство, но не обясни идеята подробно.

Двамата коментираха вчерашното убийство на банкера Емил Кюлев. Според Камен Пенков една от основните версии е, че убийството е с политически елемент и целта е да бъде дестабилизирана страната, да бъде върната назад в евроинтеграцията си.

Николай Свинаров коментира, че държавата има вина по отношение на българския бизнес, защото не е осигурила необходимата сигурност.

Според него, въпреки убийството на Кюлев престъпните елементи в страната нямат достатъчна мощ, за да попречат на присъединяването на България към ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание