Кандидат-кметове гласуват за София

Бъдещият градоначалник трябва да се грижи за сигурността и комфорта на един милион и триста хиляди софиянци
29 окт 2005 16:04,
Кандидат-кметове гласуват за София
Снимка: Булфото

Надявам се на добър резултат за мен, за да мога да реализирам програмата си, каза кандидатът на Демократи за силна България за столичен  кмет Светослав Гаврийски пред репортери, след като тази сутрин гласува в 52-ра избирателна секция в 129-то училище "Антим Първи". "Надявам се с това, което съм предложил с моя договор за 
открито и честно управление на София, да привлека вниманието на столичани и те да подкрепят моите идеи, за да превърнем града наистина в красив и богат - в истинска европейска столица, да възстановим достойнството на  демократична София," каза още Гаврийски, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че разчита на подкрепа и защото е обещал реални и изпълними неща. В отговор на репортерски въпрос кандидатът на ДСБ оцени катотолерантна предизборната кампания в столицата.

Независимият кандидат за кмет Бойко Борисов заяви, че е гласувал за "нашата София". Той подаде своя глас в 78-о средно общообразователно училище "Христо Смирненски" в Банкя. Борисов заяви, че очаква за него да са гласували
най-добрите.

Татяна Дончева отказа да отговори на журналистически въпроси, свързани с вота, с мотива, че в изборния ден има
забрана за коментари, които могат да звучат и да бъдат възприети като агитация. Като юрист не мога да нарушавам закона,посочи кандидатът за кмет на БСП. "Или правим правилата и ги спазваме заедно, или не правим правила и всеки кара по старому," каза Дончева.

Преди да даде своя вот за избор на кмет на столицата, Татяна Дончева заяви, че ще гласува, защото счита вота не само като право, но и като гражданско задължение. Ако хората не гласуват, нямат право да бъдат и недоволни, посочи Дончева.

Надявам се, както и досега, Виктор да ми донесе късмет, каза кандидатът на НДСВ Милен Велчев. Той пусна своята бюлетина, носейки на ръце малкия си син Виктор. Беше придружен и от съпругата си. "Като цяло тази предизборна кампания беше коректна и в голяма степен, в сравнение с други кампании, успяхме да изразим своята визия за София," каза Велчев.

На София е необходим кмет, който малко да говори, малко да обещава, но повече да работи и това, което поеме като ангажимент- да изпълнява. Това каза кандидатът на десни формации за кмет на София Минко Герджиков, след като пусна бюлетина за частичните кметски избори в София в 45-та секция на Националната природоматематическа гимназия.

Той пожела на софиянци приятен и успешен ден и ги призова да гласуват, за да бъдат взискателни към избрания от тях кмет. "Аз лично гласувах за една София, в която нашите родители да се чувстват уверени и спокойни, в която нашите деца и внуци да искат да живеят и сега и в бъдеще. Гласувах за една София, която да бъде един дом за всички, които я обичат," допълни Герджиков.

По думите му бъдещият столичен кмет трябва да се грижи за сигурността и комфорта на един милион и триста хиляди софиянци, каквато е официалната статистика, но по данни на полицията още около 400 000 души живеят или работят временно в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание