Застреляха мъж в кв. "Стрелбище"

33-годишният Володя Герговски е криминално проявен, тялото му е открито в 6 часа тази сутрин
3 ное 2005 08:03,

Тридесет и три годишният Володя Герговски е прострелян с два куршума в главата тази нощ в кв. "Стрелбище", съобщиха пресцентъра на Столичното следствие.

Герговски е криминално проявен, има сигнали, че е отправял заплахи за убийство, както и той самият е признавал, че срещу него има подобни заплахи. Герговски е роден в Кнежа, но има адресна регистрация в Студентски град в София.

В бл. 33 в столичния квартал "Стрелбище" е живял с приятелката си на семейни начала. Убит е пред блок 113, където според следствието имал друга приятелка.

Справка в АПИС показа, че Герговски е имал участие в няколко фирми: МАРТИН – С, която е с прекратена дейност, както и в други три действащи: ВОЛДАН и БУЛКОС 2003, което има два клона – в Несебър и в София. Предметът им на дейност е широк – от външна и вътрешна търговия до хотелиерство, ресторантьорство и рекламна дейност.

Ден, след като България получи доклада на ЕК, изпълнен с критики за властващата организирана престъпност, в столицата показно бе разстрелян основният акционер в ДЗИ Банк Емил Кюлев.

През последната седмица пък МВР обяви, че е разбило организирана група за поръчкови убийства, в която влизат и двамата братя - Николай и Красимир Маринови, известни като Маргините.

Твърди се, че групата е подготвяла убийствата на трима души - ексминистърът на външните работи о.з генерал Любен Гоцев, Иван Тодоров-Доктора и Николай Дамянов, председател на Надзорния съвет на Централна кооперативна банка и близък до групировката ТИМ.

Вчера бившият главен секретар на МВР Цвятко Цветков заяви, че експремиерът и сегашен лидер на ДСБ Иван Костов стои зад Маргините

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание