"Българската Коледа 2005" започва на 1 декември

За трета поредна година благотворителната инициатива е под патронажа на президента Георги Първанов
29 ное 2005 17:02,
"Българската Коледа 2005" започва на 1 декември
Снимка: Corbis
Благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда", която се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов започва на 1 декември тази година.

Благотворителната кампания, която се организира за трета поредна година, набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи на нуждаещи се детски клиники и отделения.

От тази година "Българската Коледа" има свой интернет-сайт. На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае как е преминала кампанията през предишните две години, както и да научи за децата и клиниките, на които бе помогнато. Сайтът съдържа информация за новите деца и болници, които "Българската Коледа" ще подпомогне през тази година. Има също информация за това как всеки, които желае може да стане дарител и да се включи в инициативата.

Организатори на благотворителната кампания за 2005 г. са Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия. М-Тел, Глобул, БТК отново подкрепят инициативата, като осигуряват телефонните линии за обаждания и изпращане на SMS-и. Към инициативата се присъедини и новият мобилен оператор Вивател. Медийни партньори са вестниците "Труд", "24 часа" и "Стандарт", БНР, Дарик радио и АБРО.

"Българската Коледа 2004" събра над 1 200 000 лева от обаждания и SMS-и на благотворителни телефони, както и от дарения на фирми и частни лица. Те бяха разпределени в помощ на 19 тежко болни деца и 6 детски клиники - в София, Плевен, Видин, Хасково и Кърджали.

Със средствата събрани през тази година ще бъде подпомогнато лечението на над 10 тежко болни деца. Средства ще бъдат дарени също на Клиниката по неонатология на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология към Майчин дом -София, на Отделението по неонатология и Детско кърмаческо отделение на МБАЛ-Бургас, на Отделението за новородени и недоносени деца на МБАЛ-Пловдив и на Детското отделение на МБАЛ "Св. Анна"-София.

Всеки, който е съпричастен към съдбата на тези деца, може да се обади или да изпрати SMS на номер 1117 за "М-Тел" и "Глобул" или да набере 0900 1117 от телефон на БТК. С всяко обаждане помагаме с 1 лев на дете в беда.

Средства за "Българската Коледа" могат да бъдат дарени и по банкова сметка номер 1045397416, банков код: 20080023, ОББ, клон "Св. София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание